dziwne zachowanie na lpg

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 7 cze 2013, o 18:08

papi90, instalacja jest młoda, więc nic innego sie nie dzieje tylko potrzeba poprawić regulację LPG, bo mieszanka jest zbyt uboga lub zbyt bogata. Jedź do lepszego gazownika, a jesli się sam pobawisz kręceniem śrubą na reduktorze którą się ustawia skład mieszanki na wolnych - to nic nie zepsujesz a może naprawisz.
pablomed
Members

Postprzez Achtel » 7 cze 2013, o 19:12

pablomed napisał(a):instalacja jest młoda

Skad wiesz, że młoda ? :wstyd:

pablomed napisał(a):nic innego sie nie dzieje tylko potrzeba poprawić regulację LPG, bo mieszanka jest zbyt uboga lub zbyt bogata.

Jeśli była by za bogata to nie spadały by obroty, a jak by była za bardzo uboga to czuć by to też było w czasie jazdy ;-)

Ja raczej bym obstawiał świece lub ten dziurawy tłumik. Z reszta ja u siebie tez mam dziury dookoła kata i też czasami obroty mi spadają ciut ponad "zero" i tez ma do wymiany świece, więc albo to, albo to :D
Achtel
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 7 cze 2013, o 19:53

Achtel napisał(a):Skad wiesz, że młoda ?
autor napiasał że ma poniżej 25 tysięcy, no dobra, nie wiem czy młoda ale ma za mały przebieg na uszkodzenie reduktora zatkanie filtrówm uszkodzenie krokowca itp.

Achtel napisał(a):Jeśli była by za bogata to nie spadały by obroty
całkowita nieprawda znaczne przebogacenie mieszanki o które łatwo przy LPG tak samo daje spadki obrótów i gasnięcie na luzie

Dziury w wydechy za sondą nie mają większego zanczenia, przed sonda owszem może być taka przyczyna bo wówczas sonda jest okłamywana lewym powietrzem i powoduje przebogacenie mieszanki. Świece kable - być może
pablomed
Members

Postprzez Achtel » 7 cze 2013, o 20:39

pablomed napisał(a):znaczne przebogacenie mieszanki o które łatwo przy LPG tak samo daje spadki obrótów i gasnięcie na luzie

To nie wiedziałem.. :wstyd: Myślałem, że gorzej jest jak jest uboga mieszanka i to wtedy samochód nie ma obrotów. No ale słuchaj sie pablomeda :) Może on bardziej doradzi ;-)
Achtel
Badacz tematu

Postprzez papi90 » 10 cze 2013, o 18:11

pablomed napisał(a):papi90, instalacja jest młoda, więc nic innego sie nie dzieje tylko potrzeba poprawić regulację LPG, bo mieszanka jest zbyt uboga lub zbyt bogata. Jedź do lepszego gazownika, a jesli się sam pobawisz kręceniem śrubą na reduktorze którą się ustawia skład mieszanki na wolnych - to nic nie zepsujesz a może naprawisz.

możesz mi wytłumaczyć jak mam ustawić ten skład mieszanki bo skoro nie zepsuje to może akurat naprawie :) w między czasie poszukam kogoś kto ma kanał i zobaczę jak sytuacja przedstawia się spod spodu a jak to nie pomorze to kupie nowe świece

[ Dodano: 2013-06-16, 13:05 ]
Wczoraj wymieniłem świece na nowe i niestety problem pozostał nadal zastanawiam się co teraz może jechać do gazownika jakiegoś niech spróbuje zrobić regulację

[ Dodano: 2013-06-16, 18:34 ]
mam taki parownikw swoim golfie? parownik
i mam pytania
1. u góry są dwie śrubki złota i czarna którą się reguluje obroty na biegu jałowym?? i jak ??
2. i drugie pytanie czy na dole ta śrubka co jest na imbus to jest do spuszczania syfu?? i czy robi sie to tak ze silnik nagrzać wyłączyć silniki i odkręcić ja żeby wyleciał syf i czy ma to coś na obroty na biegu jałowym??

[ Dodano: 2013-06-18, 09:57 ]
dzisiaj wymieniłem kopulke filtr powietrza i palec i nic to nie pomogło auto jak odpale na benzynie chodzi normalnie natomiast na gazie dalej spadaja obroty ale zauważyłem że tylko jak jest zimny jak już nabierze 80-90stopni to wtedy na gazie działa bardzo dobrze tak samo jak na paliwie. pomocy bo już nie wiem co robić dlaczego jak ciepły to działa gaz okej

[ Dodano: 2013-07-25, 14:39 ]
Problem rozwiązany uszkodzony był czujnik temperatury cieczy na liczniku niby pokazywał temp. 90stopni. Po wymianie czujnika i zrobieniu jeszcze raz regulacji gazu samochód działa znów dobrze. Czujnik jaki kupiłem to zwykły febi za 20zł. Temat do zamknięcia
papi90
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)