przez holeryk » 21 lip 2008, o 19:12
Witam nie dawno bo około 2 tygodnie temu kupiłem swoje pierwsze auto jakim jest golf III z silnikiem 1.4 i instalacją gazową która ma 2 lata. na początku naprawde autko sprawowało sie super!! ale kiedys rano jadąc do pracy kiedy przełączył sie na gaz (instalacja sekwencyjna) nie chciał jechać jak dawałem gaz to sie dusił czy dławił nie wiem jak to opisać przełączyłem ręcznie na bęzyne przegazowałem tylko i przełączyłem spowrotem na gaz autko znów jechało bez zarzutów. Myślałem ze to jakieś zanieczyszczenie w gazie bo autko później przez 4 dni jeżdziło bez zarzutu. Ale po 4 dniach znów to samo mi sie stało kolega powiedział mi że mam wymienić filter gazu bo to na pewno to. Proszę o odpowiedź kogoś kto miał podobną sytuację lub kogoś kto sie na tym zna. druga sprawa to to zę moja butla po zatankowaniu do pełna mieści 32l gazu i zrobiłem na tym 250- 270km a włąściciel powiedział że robi około 380 na pełnej butli wiec też nie wiem czy nie jest do regulacji?? dodam że starałem się jeździć oszczędnie około 70- 80km na 5 biegu...... Bardzo proszę o odpowiedź na te 2 pytania bo bardzo się martwie co to jest?? z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam marek...
MARO