Dziwny problem ....

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Dziwny problem ....

Postprzez wisniamx » 14 sty 2013, o 21:52

Witam mam problem związany z Golfem 3 1.8-ADZ 90KM gaz 2 generacja mianowicie jak każdego dnia moja golfina odpaliła i słuchając radia nagle zgasło ale silnik chodził zgasiłem go na chwilkę w celu sprawdzenia bezpiecznika wszystko ok ale to nie był największy problem, problem polegał na tym ze gdy chciałem go odpalić z powrotem po prostu juz nie chciał odpalić kręciłem nim z 10 razy nic :-( holowanie itp. wiadomo:) Dobra do rzeczy co wymieniłem i co wiem ze jest na 80% sprawne Przewody wysokiego napięcia świece Akumulator Rozrusznik Kostka w stacyjce w tamtym roku wymieniana z powodu podobnego problemu . Podejrzewam ze może być to pompa paliwa bo jak przekręcam kluczyk tak jak by raz słychać a raz nie albo jeszcze kopułka bo nie wymieniałem jej jutro to sprawdzę!!Golfik z popychu odpala za pierwszym razem a na rozruszniku ani razu.
Pytanie do was co może byc przyczyna tego??
wisniamx
Berbeć

Dziwny problem ....

Postprzez pablomed » 15 sty 2013, o 00:19

Sądzę że ponownie kostka stacyjki. Włącz zapłon, wrzuć luz (koniecznie) a rozrusznik uruchom na krótko łącząc kawałkiem kabelka styk pzy rozruszniku od kabla ze stacyki czarno czerwonego z grubym plusowym idącym od aku. Jesli zapali to kostka ponownie do wymiany, kiepskie zamienniki są nietrwałe.
pablomed
Members

Postprzez pietrasiak2 » 15 sty 2013, o 07:18

Prawdopodobnie radio zalatwilo kostke i tyle.Moim zdaniem jak Pablomed napisal poszla kostka :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez wisniamx » 15 sty 2013, o 12:36

Tak jest nawet nie sadziłem aby to była kostka a jednak tak to jest jak się kupuje made in china za 10 zł teraz kupiłem Niemiecką zobaczymy jak długo pociągnie :-) przy okazji wyczyściłem odme dziękuje za szybką pomoc Pozdrawiam
wisniamx
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)