Moderator: Moderator
No ja wiem? 11.4? Hm, może jeszcze pojeździj. Gdybyś się decydował na zmianę cudów nie musisz do tego silnika szukać. Komputerek np. Bingo M albo wyższej niż masz klasy STAG, do tego tylko krokowiec reszta zostaje. Np http://allegro.pl/item418133705_sterown ... cena_.html , będziesz z tego zadowolony, oczywiście jeśli ktoś to dobrze wyregulujemani51 napisał(a):Ja dzisia zatankowałem i wyszło 11,4 ale część przejechałem przed regulacją więc jeszcze jedno tankowanie i dopiero zdecyduję co robić dalej. Kolega pablomed proponuje mi wymianę elektroniki i tu pytanie do niego - co będzie najlepsze w zamian, tylko nie pisz, że wszystko bo się załamię. Ja ciągle myślę nad wymianą sondy bo to największe spalanie zaczęło się po tym jak ruszyłem kabel od niej tyle, że byłem na kompie i facet powiedział, że sonda jest ok
pablomed napisał(a):STAG XL to wyższy model, lepszy, śróba przy krokowcu mu niepotrzebna.
tego nie wiem. Nie wiem jaki zakres regulacji kroków ma silniczek w układzie ze śróbą, bardzo możliwe że taki sam jak w układzie bez śróby, nie spotkałem żeby ktoś zakładał ze śróbą do innego układu jak STAG2L. Tak czy inaczej rzecz jest ewidentnie spartolona przez nich i żądaj poprawki. Jak się dobrze rozglądniesz po innych forum to można znaleźć wypróbowane przez użytkowników ustawienia instalki pod konkretny model silnika i komputerka LPG. Rzecz w tym, że faktycznie przeciętnemu montażyście LPG ciężko jest ustawić to od razu tak jak ma być. Trzeba by mieć do tego hamownie. Komputer i tester spalin nie starczą. Dlatego najlepsze ustawienia wypracowywują sobie sami użytkownicy, którzy mają laptopa, interfejs do połączenia go z komputerkiem LPG i troszkę wiedzy która łatwo zdobyć w necie.jacekjurzykkk napisał(a):ALE ALE UWAŻASZ ŻE TA ŚRUBA PRZESZKADZA?COŚ ZLE INGERUJE?
jacekjurzykkk napisał(a):a to co mam to lpg bingo?
mani51 napisał(a):dzisiaj wyszło mi 10,2/100 - taki wynik już jest do przełknięcia,
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości