Moderator: Moderator
Golfik1986 napisał(a):nie wiem jaki model rocznik 93 gaz BINGO M, reduktor ASTERIKATO 7. takie sadze o obroty
[ Dodano: 2011-10-30, 17:14 ]
silniik ABU parownik ASTORIC???
PabloSBT napisał(a):u mnie jest to samo i też faluje na wolnych jak się zagrzeje 750-800 a faluje jak w sondzie spada napięcie do 0V może to już ze starości sondy jak się zwiększy dawkę gazu to trzyma równo 800 ale jest na bogatej mieszance
czesiek napisał(a):Reduktor masz chyba tomasetto (asterik)
Golfik1986 napisał(a):PabloSBT napisał(a):u mnie jest to samo i też faluje na wolnych jak się zagrzeje 750-800 a faluje jak w sondzie spada napięcie do 0V może to już ze starości sondy jak się zwiększy dawkę gazu to trzyma równo 800 ale jest na bogatej mieszance
dokladnie kolego dzis bylem u gazownika jak podniosl dawke nie faluje ale na podniesionej czuc strasznie z wydechu gazem. wrocil do starej tak jak bylo. cos mi wspominal o jakims aparacie od wolnych obrotow zeby wyczyscic cos takiego nie zrozumialem bo nie wyraznie mowil troche ale wiem gdzie to jest takze sie pokusze na weekend o to czyszczenie.czesiek napisał(a):Reduktor masz chyba tomasetto (asterik)
tak chyba tak bo w papierach jakos nie wyraznie napisane
PabloSBT napisał(a):pewnie chodzi mu o silnik krokowy( jest tam gdzie przepustnica ma wtyczkę na 6 pinów) ale wątpie że to coś pomoże, ja czyściłem i jest to samo:P mam drugi musze podmienić może to coś da a u ciebie jak stoisz na postoju i włączysz nawiew to czuć gaz czy nie
PabloSBT napisał(a):ciebie jak stoisz na postoju i włączysz nawiew to czuć gaz czy nie
Golfik1986 napisał(a):PabloSBT napisał(a):pewnie chodzi mu o silnik krokowy( jest tam gdzie przepustnica ma wtyczkę na 6 pinów) ale wątpie że to coś pomoże, ja czyściłem i jest to samo:P mam drugi musze podmienić może to coś da a u ciebie jak stoisz na postoju i włączysz nawiew to czuć gaz czy nie
krokowiec wezem idzie do parownika tyle jeszcze pamietam... pokazywal mi co innego tez z wtryczka cos blisko pokrywy zaworow. zrobie foto jutro ci podrzuce. albo mi jakies banialuki nawciskal bo mowie ze nie wyraznie mowil ale parownik mam smiesznie zamontowany z tylu calkiem za silnikiem po lewej stronie. w kazdym razie cos co pokazywal to cos od wolnych obrotow ktos cos takiego kuma w tych silnikach??PabloSBT napisał(a):ciebie jak stoisz na postoju i włączysz nawiew to czuć gaz czy nie
powiem ci ze jeszcze nie testowalem mam tego kaszalota 2 dzien troche musze porobic w nim nie jakies powazne rzeczy ale tych smieci do roboty jest dosyc. ale spalanie mnie dzis zaskoczylo wyszlo mi w pompie 9,8
[ Dodano: 2011-10-31, 19:36 ]
w sumie bym tak jezdzil z tymi obrotami bo sram na to auto kupilem do przenoszenia sie tylko na chwile. ale czy jakis nastepstw nie bedzie przez te obroty??
Golfik1986 napisał(a):i pewnie chodzilo mu o tego drugiego ale w sobote poczyszcze obydwa. troche drazni wlasnie musze sie wziasc i troche porobic. no jak dla mnie zdziwko wyszlo takie spalanie mialem skode w gazie z 6 lat temu brala mi 11 w silniku 1.3 takze mysle ze w miare dobrze to wychodzi jak na tak stare auto. a ten krokowiec od gazu sie wymienia czy czysci??
PabloSBT napisał(a):ciebie jak stoisz na postoju i włączysz nawiew to czuć gaz czy nie
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości