Falujące obroty na gazie ABF

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Indi » 21 kwi 2013, o 21:33

Witam , problem mój polega na tym iż: na instalacji gazowej gdy przełączy się przy temp 35 stopni obroty skaczą w granicach 400-1300 rpm co dziwne, po odpięciu silnika krokowego obroty stają w miejscu ok 1000 rpm tak samo na gazie i na benzynie, moje pytanie jest takie : co ma wspólnego silnik krokowy z PB z instalacją lpg?? z tego co się dowiedziałem w momencie przełączenia na gaz powinien się odłączyć (przerwać działanie). A w momencie przełączenia się na lpg w trakcie jazdy momentalnie pod pedałem traci się gaz i silnik nie reaguje na pedał skacząc sobie na tych swoich 500rpm, gdy motor ma już ok 60 stopni wszystko jest w normie. Dodam jeszcze to że po podpięciu vaga wyskakuje mi błąd czujnika halla o ile wiem jest on na aparacie zapłonowym, czy on też ma coś wspólnego z falowaniem obrotów?? help!!
Indi
Badacz tematu

Postprzez mate157 » 22 kwi 2013, o 12:50

na zgaszonym silniku będzie wyskakiwał błąd czujnika halla, temp na zegarach pokazuje dobrze ? może czujnik temperatury wariuje
mate157
Badacz tematu

Postprzez Bart » 22 kwi 2013, o 22:26

To chyba krokowy zrypany jesli po odpieciu taki obiaj po powinno swirowac. Btw mi sie wydaje , ze na gazie krokowka dziala, bo skad by bral powietrze do spalania gazu na wolnych jesli przepustanica sie zamyka ??
Old Vw don't die, they just get lower :D

Golf 3 GTI I swear ;)

http://www.golf3.pl/topics2/gofer-by-bart-vt44794.htm
Bart
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)