falujące obroty na lpg

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

falujące obroty na lpg

Postprzez sebix26 » 30 sie 2013, o 15:05

Witam wszystkich
na luzie i na ciepłym silniku obroty falują od 200 do 800, czasem gaśnie w ogóle jak dojdzie wspomaganie i wentylator dzieję się to wszystko na gazie . benzyna ok. byłem u gazownika on stawia że to czujnik temperatury 4 piny lub nastawnik przepustnicy i tu pytanie do was co wy o tym sądzicie? ostatnio zauważyłem olej w filtrze powietrza czyli przepustnica też w oleju była ale czy to ma coś wspólnego? oleju bierze 250 gram na 1000km jeśli możecie to proszę pomóżcie nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei może jest inny sposób ? :cry:
sebix26
Berbeć

falujące obroty na lpg

Postprzez k-m-r1 » 30 sie 2013, o 22:34

zmien gazownika
instalacja do regulacji to podstawa
jeśli wymieniałes filtry lpg przewody swiece kopułke palec lub są w dobrym stanie
to pozostaje regulacja lpg

co do brania oleju to każdy bierze jeden wiecej drugi mniej i jak narazie nie warto przejmowac sie mój wiecej bierze zalewam 3,5 zlewam po 15 tys troche ponad 2 litry i nie robie tego
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)