gasne na wolnych obrotach

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez kropkaPl » 5 lut 2012, o 23:28

Witam. mam taki problem. Od wczoraj zauwazylem ze moj golf 1.6 benz+ LPG jak sie rozgrzeje to gasnie mi na wolnych obrotach ppraktycznei za kazdym razem na gazie. i meczy sie na benzynie tzn ma smieszcze obroty 450-500, ale ten problem pojawia sie jak mam okolo 70 temparatury i wiecej co sie moze dziac?
kropkaPl
Berbeć

Postprzez prezesik » 6 lut 2012, o 08:15

jaki masz typ instalacji?
Jaki model parownika?
Przy parowniku powinna byc srubka od wolnych obrotow, wystarczy ja 1/4-1/2 obrotu w lewo ( wykrecic ) i silnik powinien zlapac wolne obroty.
Ile masz nalatane km na tym parowniku? Jezeli powyzej 80 tys. to raczej czeka Cie regeneracja parownika ( wymiana membran ).
prezesik
Members

Postprzez bradoc » 6 lut 2012, o 12:02

miałem ten sam problem kilka dni temu. jak wczesniej cos sie działo to sam probowałem cos krecic itp. ale w koncu sie wkurzyłem i pojechałem do gazownika. ustawił mi wszystko i teraz elegancko smiga, ladnie chodzi na wolnych obratoch i mi juz niegasnie. zapłaciłem jedynie 30 zł takze ja jestem bardzo zadowolony.
bradoc
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 6 lut 2012, o 18:44

Polecamgazownika niech ustawi dawke i zmieni filterek
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez kropkaPl » 7 lut 2012, o 01:19

No i byłem u gazownika i kazal mi wymienic czujnik temperatury silnika. ale nic nie dalo i kazal mi jutro drugi raz przyjechac

[ Dodano: 2012-02-07, 13:08 ]
a mam pytanie jak prawidlowo zrobic w nim reset kompa? na zimnym silniku na benzynie i bez gazowania czy jak ? prosze o pomoc:)
kropkaPl
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 7 lut 2012, o 18:30

kropkaPl napisał(a):No i byłem u gazownika i kazal mi wymienic czujnik temperatury silnika. ale nic nie dalo i kazal mi jutro drugi raz przyjechac

[ Dodano: 2012-02-07, 13:08 ]
a mam pytanie jak prawidlowo zrobic w nim reset kompa? na zimnym silniku na benzynie i bez gazowania czy jak ? prosze o pomoc:)

prawidłowo reset się powinno robić tak że odłączasz aku na 15 min później podłączasz i zapalasz na benzynie i ma pracować bez dodawania gazu aż do włączania wentylatora

ale przeważnie każdy robi się tak że odłączasz na 5 min klemę - i odpalasz na benzynie żeby kilka min pochodził :D
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)