Gaśnie na wstecznym

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Gaśnie na wstecznym

Postprzez AdamPLSieradz » 6 wrz 2011, o 16:12

Hej,
mam mały problem: otóż czasami ( tzn raz na powiedzmy 5 odpalań ) na zimnym silniku po postoju, kiedy muszę zacząc jazdę od wstecznego autko czasami gaśnie. Powiedzmy półsprzęgło a tu nagle łup. Zgasło. Najpierw pomyślałem że po prostu to moja wina że auto mi zgasło, ale dzieje się to czasami nagle, nawet wtedy kiedy powiedzmy "wytężam uwagę" przy ruszaniu. Dodam że po zakupie NIE wymieniłem jeszcze świec , przewodów oraz filtru gazu i filtru paliwa. A i dzieje się to zarówno na benzynie jak i na gazie. Po wypłacie trzeba się za nie wziac chyba :D Może to byc wina filtrów?
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Gaśnie na wstecznym

Postprzez pablomed » 6 wrz 2011, o 18:13

Filtrów to nie LPG ma swoje benzyna swój. Może być układ zapłonowy ale nie pasuje do tego że tylko na wstecznym. Ja bym jednak te świece i kable zmienił, a jeśli nie pomoże to się zastanawiał gdzie i co moze się w elektryce rozłaczać zależnie od kirerunku przeciążenia. Może z tyłu skrzynki jakaś wtyczka albo inna od halla, cewki , ECU, trudno przewidzieć.
pablomed
Members

Postprzez AdamPLSieradz » 8 wrz 2011, o 07:31

Hej,
dzięki za odp. ale zaraz po założeniu tego topicu golf przestał gasnąc. Jeździłem dużo po mieście wczoraj i dużo razy cofałem i wszystko ok. Sam już nie wiem co o tym myślec
AdamPLSieradz
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)