Gaśnie na zimnym

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Gaśnie na zimnym

Postprzez Zaba2 » 23 paź 2010, o 02:36

Mam niezły motyw. Zawsze z rana na zimnym silniku samochód gaśnie po przejechaniu 100 metrów i wrzuceniu luzu jak jest ciepły to wszystko jest luks. Nie wydaje mi się że to gaz bo nawet na przeglądzie byłem. Jak zdechnie to ciężko go odpalić i jak jadę na benzynie to tak jakby miał połowę mniej mocy ogólnie kicha na zimnym na całej linii. Dokładnie to klapa jest wtedy kiedy samochód chodzi na ssaniu. Jeszcze jedno jak popada tak dobitnie i wjadę w wielką kałuże to czasem potrafi zdechnąć od tak. Wymieniłem kopułkę palec przewody wn.
Czy za moje dolegliwości może odpowiadać np cewka?

Pozdro
Zaba2
Czytacz

Gaśnie na zimnym

Postprzez Golfik1986 » 23 paź 2010, o 14:36

mialem identyczny objaw w skodzie rano zapalalem na benie odpalal swietnie na ssaniu chodzil rowno przejechalem kawalek wrzucilem na gaz mu zgasl odrazu i jak chcialem go odpalic musialem go krecic jakby rozrusznik wylewal ostatnie poty i chodzil mi na benie jak zamul przez chwile za chwile zalapal i odmulil porobilem wszystko cewke podmienilem od innej fury filterki cuda wianki na przegladzie gosc mi powiedzial ze do wymiany parownik ile w tym prawdy do dzis nie wiem bo nie zrobilem tego wzialem dziada i sprzedalem bo mnie draznil
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez PabloSBT » 23 paź 2010, o 20:09

a palec wymieniałeś ?? ja miałem taki same objawy i okazało się że palec był przepalony :) 15 zł za nowy i chodzi jak rakieta :D o dziwo też na ciepłym wszystko było ok a na zimnym szarpał gazł i przerywał
PabloSBT
Members

Postprzez Zaba2 » 24 paź 2010, o 02:56

Szkoda że nie doszedłeś co jest grane bo mam to samo :/ A palec i kopułka wymienione.
Zaba2
Czytacz

Postprzez mani51 » 24 paź 2010, o 07:33

Golfik1986 napisał(a):przegladzie gosc mi powiedzial ze do wymiany parownik

i miał 100% racji :)

[ Dodano: 2010-10-24, 07:37 ]
Zaba2 napisał(a):jak popada tak dobitnie i wjadę w wielką kałuże to czasem potrafi zdechnąć od tak. Wymieniłem kopułkę palec przewody wn.
Czy za moje dolegliwości może odpowiadać np cewka?

jeśli wymieniłeś to co napisałeś to pozostaje już tylko cewka. Znajomy miał tak samo w seacie aż w końcu padła całkowicie a był 600km od domu :)

[ Dodano: 2010-10-24, 07:44 ]
Zaba2 napisał(a):Zawsze z rana na zimnym silniku samochód gaśnie po przejechaniu 100 metrów i wrzuceniu luzu jak jest ciepły to wszystko jest luks.

jeśli dzieje się tak tylko na gazie to raczej wina parownika a jeśli tak samo jest na benzynie to pewnie ta cewka kuleje bo jak jest zimnio pod maską to może się tam gdzieś jakaś wilgoć zbiera

u mnie gaśnie tylko na gazie a jak zgaśnie to ciężko zapalić i śmierdzi gazem. Już mam zestaw naprawczy parownika tylko brak natchnienia żeby to zrobić

I jeszcze taka rada żeby nie wykończyć rozrusznika po takim zgaśnięciu to najlepiej nie próbować odrazu zapalać tylko wcisnąć gaz do końca i poczekać minutę czy dwie. Wtedy zapali bez problemu
mani51
Members

Postprzez Golfik1986 » 24 paź 2010, o 10:17

mani51 napisał(a):I jeszcze taka rada żeby nie wykończyć rozrusznika po takim zgaśnięciu to najlepiej nie próbować odrazu zapalać tylko wcisnąć gaz do końca i poczekać minutę czy dwie. Wtedy zapali bez problemu

tesh tak robilem po czasie nie palilem go odrazu bo bym zajechal rozrusznik w diably
Zaba2, a umow sie z kims na podmiane cewki moze ci to cos pomoze u mnie nic nie dalo
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez SYLWEEQ79 » 24 paź 2010, o 11:12

witam no ja obstawiam parownik. wyczyść go załóż nowe membrany jedz na rególację i będzie ok. tak było i z moim goferem.
SYLWEEQ79
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)