gasnie po przelaczeniu na LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Lukasz007 » 24 lip 2010, o 11:33

WITAM Wsystkich !
Mam problem z gazem.Mianowicie jechalem na stacje na PB bo gazu juz ledwie bylo. Zalalem auto.Do domu wracalem na LPG.Nastepnego dnia odpalam silnik przejechalem troche na PB zeby silnik sie zagrzal i przeloczylem na gaz i silnik odrazu zgasl. Za kazdym razem potem kiedy go chcialem przelaczyc silnik gasl tak jak by LPG wogole nie bylo lub nie dostawal a jest grubo ponad pol butli.Wczesnij autko normalni jezdzilo na gazie i nagle cos takiego.Silnik 1.4 instalacja II-gen. z automatycznym przelaczaniem.Prosze Was o pomoc gdzie szukac przyczyny.Chcial bym uniknac mechanikow itp. poniewaz ostatnio bylem bo palil na 3 gary a za swiece mi policzyli tyle ze sam jak bym wiedzial to zrobil bym sobie to sam i ponad polowe pieniedzy mial bym w kieszeni.Sprawdzalem bezpieczniki ktore sa na kablach idace do "sterownika sondy" i po wypieciu jednego i wpieciu bzyczy przez chwilke jakies (tak mysle) odciecie gazu ktore laczy weza idacego do wtrysku.Z gory Dziekuje za wszelka pomoc Pzdr i zycze szerokiej drogi ;)
Lukasz007
Czytacz

Postprzez leyn » 8 wrz 2010, o 20:08

też tak miałem kiedyś, jak pojeździłem z odłączonym LPG.
ale podjechałęm do Gazownika. zamontował mi jakiś dodatkowy przekaźnik i już jest gicior.
koszt około 50 zł.
dodam, że też mam 1.4 ABD tylko, że instalacja 1 gen. ale przełącznik mam 3 pozycyjny
leyn
Badacz tematu

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez darius84 » 11 wrz 2010, o 18:07

posluchaj przy przelaczaniu na gaz,czy slychac to pstrykniecie elektrozaworu,jezeli nie to juz masz przyczyne,a jezeli wlacza sie to podstawa filtr w parowniku do wymian,lub czasem wystarczy przeczyscic.
darius84
Badacz tematu

Postprzez Legionista » 16 wrz 2010, o 18:24

Elektrozawór mógł sie zaciąć lub wtyczka z niego spadła
Miałem tak samo ze po przełączeniu na gaz od razu auto gasło - po obejrzeniu instalacji od a do z znalazłem przyczynę przy elektrozaworze - nowy wykluczył usterkę
Legionista
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)