Gaśnie przy redukcji - LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez terrabith12345 » 26 kwi 2014, o 12:59

witam mam problem z moim golfem 3 1.4 92r lpg + b

gdy jade sobie i na zakręcie lub też gdy muszę zwolnić i redukuje bieg na 2 to samochód gaśnie i zapalają się wszystkie kontrolki na stacyjce ale gdy nacisne sprzeglo i dodam gazu popusczajac sprzeglo tak jakby odpala i jedzie dalej (odpalanie na pych - cos na tej zasadzie).

pare razy mi sie zdarzylo ze zgasł ale zazwyczaj po dodaniu gazu tak jakby ,,od żyje" i jedzie dalej

dzieje się to tak raz na tydzień może i pare razy mi zgasł

filtr gazu oraz regulacja robiona była przed zimą, filtr powietrza byl wymieniany więc powinno byc ok

nie jezdze na benzynie, tylko i wylacznie gaz wiec nie wykluczam ze to cos z gazem

wyczytalem cos o kopułce i palcu ale totalnie nie mam pojecia gdzie to moze byc i jak to wymienic

pomozecie? :)
terrabith12345
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 26 kwi 2014, o 13:43

czy to naprawde taki problem wpisac na glupich googlach palec i kopulka ?

https://www.google.pl/search?hl=pl&site ... W01IPVEJbE

zobacz stan tych podzespolow i polecam przejechac troche na benzynie bo jak zalapal bledy z dawka paliwa (na ktorym nie jezdzisz) to pozniej sa cyrki na lpg, majac instalacje lpg nie oznacza ze mozna zrezygnowac z benzyny a jak spali sie w ciagu miesiaca 10 L benzyny (przejezdzajac troche na niej by auto sobie przypomnialo "ori paliwo" nie zbiednieje sie.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 26 kwi 2014, o 20:48

nawet na youtubie są filmiki :cisza:
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)