przez Pan Kleks » 27 lut 2009, o 11:10
seb,
miałeś pecha, gdybys trafił na rzetelnego gazownika fachowca - miałbys inne zdanie na LPG.
Podobnie nie zgodzę się ze StRaDiVaRiUsem - jak jeździsz dieslam - nie wymieniasz filtrów, przewodów itp?
Założyłem do swojej trójki instalację LPG (sekwencja). Jednocześnie gazownik wymienił świece (NGK) i filtr powietrza. Stwierdził ze przewody, kopułka itp są OK i nie ma potrzeby ich wymieniać. Przejeździłem na gazie ponad 18 tysięcy. Nie odczuwam spadku mocy w porównaniu z jazdą na benzynce. Koszty przez ten czas - trochę większy koszt przegladu technicznego (raz do roku), po 16 tysiacach - przeglad instalcji LPG (50 zł - po tysiacu był bezpłatny).
Swoją drogą - dziwi mnie nieco podejscie Kolegów " zmieniłem filtr 1,5 roku temu" ..... i co przez te półtora roku? auto stało w garazu czy przejeździło 60 tysięcy? Panowie - takie rzeczy jak filtry wymienia się w zależnosci od przejechanych kilometrów a nie od czasu od ostatniej wymiany. czasami tez warto spojrzec w filtr powietrza duzo wcześniej zwłaszcza jesli zdazy nam się duzo przejeździć po polnych zakurzonych drogach.
Aktualna trójka to moje trzecie auto z LPG i wiem jedno - na 99% - do następnego tez założę "gaz". Właśnie - nie kupię z gazem ale założę w dobrej, sprawdzonej od lat firmie, do której mam zaufanie.
Pozdrawiam wszystkich "gazowników" a zwłaszcza tych ZADOWOLONYCH
Ostatnio edytowano 12 mar 2009, o 20:21 przez
Pan Kleks, łącznie edytowano 1 raz