Witam, na początku się przywitam, bo jestem nowy na forum, to mój drugi golf, przedtem miałem demona golfa 2 1.6, PG+LPG 1988r
, a teraz kupiłem golfa 3, 2 tygodnie temu, 1993r. 75KM, 1.8, no i niestety mam ogromne spalanie gazu wychodzi 18 litrów na 100 km, na pełnej butli (27L), przejechałem właśnie 150 km(jeżdże na uczelnie, około 15km z czego 8 to autostrada), czyli można powiedzieć taki tryb mieszany, poprzednio 180- było to przed wymienieniem filtrów paliwa, powietrza, gazu, regulacji. Teraz wymieniłem to wszystko i nadal dużo pali. Byłem dzisiaj u gazownika, sprawdził szczelność i wszystko ok. Dowiedziałem się, że mam walnięty termostat(cały czas jest temp 70.), czytałem mase tematów na forum i nie tylko tu, ale wole się upewnić, myślicie, że po wymianie termostatu spalanie spadnie do 10-12 litrów w mieście?? Macie jakieś inne pomysły co może być nie tak? Dodatkowo silnik ma "muła", wciskając gaz do dechy zaczyna tracić moc i wyć troche, dopiero po chwili odzyskuje moc i stopniowo przyspiesza(przynajmniej tak było, przed wizytą u gazownika), zarówno na gazie jak i na benzynie (na benzynie mniej).