Głowica 1.6 AEE

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Głowica 1.6 AEE

Postprzez Patryko_n » 4 lut 2014, o 14:04

Witam.
mam taki problem ponieważ ucieka mi płyn chłodzący... a mianowicie mój mechanik stwierdził ze ktoś kiedyś jak robił głowice to źle ja skręcił i ucieka mi płyn na łączeniu głowicy z blokiem pod kolektorem wydechowym... nie wiem w jakiś sposób, bo nie znam sie, ale sprawdził czy płyn chłodzący dostaje sie do silnika i do spalin... ale nie dostaje sie?! (nie rozumiem jak to sie sprawdza.) czy jest możliwość porostu dokręcenia głowicy żeby nie ciekło??
Patryko_n
Berbeć

Głowica 1.6 AEE

Postprzez benek » 4 lut 2014, o 14:13

przy naprawie głowicy zazwyczaj się ją planuje i możliwe że ktoś to zrobił nie fachowo lub jej nie planował ? Możesz też sprawdzić kluczem dynamometrycznym dokręcenie głowicy czy przypadkiem ktoś nie przekręcił śruby
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła

Postprzez Patryko_n » 5 lut 2014, o 09:33

benek, nie mam pojecia jak ktoś to robił. prawdopodobnie robil kompletny remnont glowicy.... ale zle skrecił. w jaki sposob sprawdza sie czy plyn dostaje sie do oleju i do spalin??
Patryko_n
Berbeć

Postprzez mlodystm » 5 lut 2014, o 14:23

Mi jak walnęła głowica to mechanik wziął takie urządzonko, wlał jakiegoś płynu i pobrał pipetą ze zbiorniczka wyrównawczego płynu, wymieszał to razem i zmieniło kolor, po tym stwierdził, ze się dostają spaliny czy coś tam , już nie pamiętam dokładnie.

Coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=F43Y6w7vp7c
mlodystm
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)