Golf 1.6 75 km bardzo duże spalanie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Szheyk » 27 lis 2013, o 23:03

Sprawdź czy niegdzie nie łapie lewego powietrza.
Szheyk
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 27 lis 2013, o 23:17

Damian0601, jest zasada ograniczonego zaufania, chyba że stałeś przy mechaniku i widziałeś jak to koło rozrządu kontrolował. Możesz to sam sprawdzić nic trudnego, wsadzić patyk w świecę pierwszego cylindra kręcić wałem i patrzeć czy jeśli koło rozrządu ma znak do znaku to ten tłok jest najwyżej - grubą usterkę w ten sposób wykryjesz.
Z tym że nic nie piszesz o jeździe na benzynie, jeśli na benzynie spalanie i moc jest ok to możesz ten rozrząd już pominąć, i wtedy szukasz nastepnego gazownika.
Z gazownikami jest niestety często jest tak, że znaczna część ludzi zaczyna się sama uczyć ustawiać instalację bo inaczej można stracić dużo nerwów i czasu. Trochę lektury forum o LPG i dowiesz się że to nic trudnego.
pablomed
Members

Postprzez Damian0601 » 29 lis 2013, o 14:33

czytałem,ze samochód troche by wariował przy zle ustawionym rozrządzie, a u mnei chodzi równo, cicho i ma tyle mocy ile powinien, a wlasnie teraz chce zobaczyc, bo moglem dawno to juz zrobic, na benzynie ile mi pali, wtedy sie moze troche wyjasni czy to wina gazu czy silnika
Damian
Damian0601
Berbeć

Postprzez łukasz1983 » 29 lis 2013, o 14:45

Damian0601 napisał(a): bo moglem dawno to juz zrobic, na benzynie ile mi pali, wtedy sie moze troche wyjasni czy to wina gazu czy silnika
Tak szczerze to jest podstawa wiedzieć ile pali benzyny,a później odnosić się do spalania lpg.
Mój 1.6 ABU na benzynie w trybie mieszanym pali średnio 7/100 a w tą pogodę 8/100 to jest max.
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez novy__ » 14 gru 2013, o 12:39

kolego uporałeś się z tym? mam ten sam problem z tym, że wymieniłem już chyba wszystko co było możliwe a on nadal PB pali ok 16 a gazu 18 nie mam już na to pomysłu, może to jakaś pierdoła, która do głowy mi nie przyszła.
novy__
Berbeć

Postprzez adams » 16 gru 2013, o 19:53

adam3046 napisał(a):ten silnik to jeden wielki problem ja ciagle mam jakas jazde z 1.6 ABU ;/

:shock: ?? To chyba trafiłeś na pechowy egzemplarz.
Damian0601 na prv napisze Ci nazwę zakładu gdzie mi zakładali LPG 7 lat temu. Uwierz mi że jak Ci wyregulują LPG tak zapomnisz co to są kłopoty z gazem (uprzedzam weź ze dwie tabletki uspokajające przed spotkaniem bo właścicele sa spoko, ale pan ustawiający komputer jest .... bardzo mało wyrozumiały na jakieś Twoje sugestie np) jeśli chciałbys patrzeć co robia pod maska Twojego auta to zapomnij. chyba że zagadasz z właścicielem. Ale ja u nich serwisowałem instalke do końca i moje auto paliło nie całe 10 litrów po mieście przy oszczędnej jeździe, przy jeździe nieoszczędnej paliło DO 11 litrów. Po autostradzie potrafił zrobic 460 km na 30 litrach. (przelicz sobie spalanie). Instalka to VOILA Elpigaz. Uprzedzam w porównaniu do innych są drodzy.
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)