Golf 3 1.8 75 km nie odpala na gazie i benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez lukashbe » 16 kwi 2012, o 15:54

Witam serdecznie . Jestem nowy tutaj , szukam rozwiązania problemu , być może jakiś sugestii . Posiadam golfa 3 1.8 75 km z lpg bingo , użytkuję go od 3 miesięcy , chodzi idealnie , bez żadnych problemów ani śladów jakiejś przyszłej awarii . Do wczoraj . Wszedłem do auta i nie odpalił ... pokręciłem 3 razy , rozrusznik kręcił ale nie uruchomiłem go . Więc popchałem z górki , próbowałem odpalić , nawet nie drgnął na chwilkę . Otworzyłem maskę w silniku brak jakichkolwiek śladów . Szukałem wężyka paliwa i znalazłem bez paliwa , choć nie jestem pewien czy to jest ten wężyk ( znajduję się obok kielicha prawego amortyzatora , tak ? ) .Nie wiem co mogło się stać gdzie szukać przyczyny ? Czekam na sugestie . Pozdrawiam !
lukashbe
Berbeć

Postprzez Radzio918 » 16 kwi 2012, o 16:13

Po pierwsze sprawdź czy w ogóle iskra jest. Bo jak nie pali na PB jak i na LPG to na to by wskazywało. Sprawdź kopułkę i cewkę zapłonową. :-)
Radzio918
Czytacz

Postprzez lukashbe » 16 kwi 2012, o 19:47

Ale Ja mam instalację Bingo i żeby się na benzynę przełączył potrzebuję temperatury ... W zimne dnia jak ten potrzebuję trochę przejechać na benzynce , żeby załapał gaz . Sprawdzałem kopułkę i pościągałem kable i nie wiem jak założyć , masz może schemat ... Jutro mechanik pewnie
lukashbe
Berbeć

Postprzez Radzio918 » 17 kwi 2012, o 19:57

Żeby auto odpalić od razu na gazie musisz przez 10 s. przytrzymać przycisk od gazu "G" i kręcić chwilę. Na gazie jak odpalasz musisz dłużej kręcić silnikiem. ;-)
Radzio918
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)