golf 3 1400ccm PRZERYWA

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

golf 3 1400ccm PRZERYWA

Postprzez tommen4 » 23 lut 2012, o 22:37

Witam.Mama taki problem że przerywa mi silnik.Odpala dobrze(i wkręca na obroty tez dobrze) lecz jak się trochę rozgrzeje to zaczyna przerywać.Najpierw przerywał mi tylko na benzynie (np.jak chciałem dać zrywa to się dusił i czasami zgasał).Teraz dzieje sie tak na gazie i benzynie.Jak dodaje gazu to tak jak by gubił iskrę albo się dusił.Jak pulsacyjnie dodaje gazu to trochę strzela z tłumika.Wymieniłem już kopułke,palec,przewody WN.Ale nie wie czy warto wymienić świece bo do gazu potrzeba idealnej instalacji elektrycznej a jak mi się na początku to robiło tylko na benzynie.
czeka na waszą pomoc
pozdrawiam.
tommen4
Berbeć

golf 3 1400ccm PRZERYWA

Postprzez k-m-r1 » 24 lut 2012, o 00:08

sprawdz w nocy czy iskra gdzies nie skacze
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez tommen4 » 24 lut 2012, o 10:46

sprawdzał mi mechanik i nie skacze
tommen4
Berbeć

Postprzez rafal1.89 » 29 lut 2012, o 19:42

ja bym jednak sprawdził czy świece dają dobra iskrę a jak tak to cewkę sprawdź to taka moja mala sugestia;).
rafal1.89
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 29 lut 2012, o 20:04

ja miałem dokładnie takie same objawy i po wymianie czujnika halla wszystko wróciło do normy :) da radę utrzymać obroty np 3tys czy falują ? jak się dzieje tak na obu paliwach to na bank coś z układem zapłonowym ja bym stawiał na ten czujnik halla bo on właśnie się ujawnia na ciepłym silniku gubi zapłony:) a spalanie dużo wzrosło ?? bo jeśli znacząco to jeszcze mogła by być sonda lambda bo ona też pracuje jak się silnik trochę rozgrzeje :)

ps jak byś miał kupić halla to moim zdaniem lepiej kupić cały aparat zapłonowy zobacz jaki masz nr na nim napisany i kup taki sam już z czujnikiem halla używany aparat max 150zł sam czujnik halla jest droższy
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)