Golf 3 jak jest zimny ok, jak ciepły gaśnie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez deejaytomekk » 14 mar 2012, o 19:31

Witam

Panowie mam taki problem. Mam golfa 3 1.8 benzyna+gaz. Problem polega na tam, że jak silnik jest zimny to jest normalnie jak skoczy temperatura to jakoś dziwnie pracuje gaśnie i nie chce zapalić. Jak postoi jakiś czas to zapala normalnie co to może być. Problem jest na gazie i na benzynie.
deejaytomekk
Berbeć

Postprzez prezesik » 15 mar 2012, o 00:58

W pierwszej kolejności przychodzi mi do głowy uszkodzony czujnik temperatury lub nieszczelna podstawa wtrysku ( silnik łapie "lewe" powietrze ).
Może być też winny silniczek krokowy, on reguluje wolne obroty.
Najlepiej jakbyśmy się spotkali i obadali to "organoleptycznie".
prezesik
Members

Postprzez tarwat » 20 mar 2012, o 13:10

Ja miałem to samo w swoim, do 80 stopni było ok ale powyżej gasł, na benzynie jeszcze dawał radę ale w gazie była tragedia. wymienione zostały świece i przewody, problem znikł, zanim jednak je wymieniłem, wykręciłem je wszystkie i wyczyściłem by sprawdzić czy to faktycznie świece, okazało się że nawet przeczyszczenie im dużo dało, ale nie oszukujmy się jeśli to wina świec to wymień je od razu, polecam także przewody zapłonowe wymienić jeśli nie wiesz kiedy one były wymieniane.
tarwat
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 20 mar 2012, o 13:23

jak ci sie na benzynie tez tak dzieje to czujnik halla bedziesz miał do wymiany, przerabiałem to samo z tym ze mi tylko na gazie gasł i wymienilem czujnik halla i jest znaczna poprawa szczególnie przy wyprzedzaniu no i nie gaśnie
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)