Golf 3 problem z obrotami na lpg

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Plota » 8 mar 2012, o 00:04

Witam,
Przedstawię Mój problem ponieważ borykam się z nim już kilka dni może ktoś z forum będzie mógł mi pomóc.
Więc tak, posiadam autko Golf 3 1.8 90km (Kod silnika ABS) z instalacją LPG II generacji (założona kilka dni temu). Mój problem polega na tym że jeżeli jadę na gazie to po przekroczeniu ok 3,5 tys obrotów zaczynają się problemy, mianowicie obroty po zdjęciu nogi z gazu nie spadają mało tego potrafią same wzrosnąć tak do ok 5tys i nie spadają pomimo naciskania gazu dopiero przełączenie na benzynę bądź zgaszenie pomaga. Problem ten występuje tylko na gazie na benzynie wszystko jest cacy. Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie to proszę o nie bo naprawdę brakuje mi już siły.
Pozdrawiam Łukasz
Plota
Berbeć

Postprzez Emiczka » 8 mar 2012, o 00:41

Myślę ze problem tkwi w instalacji lpg może źle wyregulowany albo podłączony skoro piszesz ze niedawno a dzieje Ci się to od kilku dni.
Emiczka
VIP

Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez Plota » 8 mar 2012, o 08:04

Dziś pojadę do druciarzy i w przypływie emocji :D zmuszę ich do poprawy spartaczonej roboty jeśli ktoś ma jakieś sugestie to proszę o radę :D Jak wrócę to napiszę co jest grane o ile coś pomogą choć łaski nie robią :)
Pozdrawiam
Plota
Berbeć

Postprzez bocian21a » 8 mar 2012, o 19:17

może ci gdzieś łapać lewe powietrze.. też tak miałem sam dodawał gazu po zdjęciu nogi z pedału, z tym że u mnie nie były to aż takie skoki i dało się go opanować bez gaszenia czy przełączania na benzyne :P i do tego jeszcze obroty raz spadały na np. 900 a raz na 1100 zależy jak mu się chciało i nie dało się ich wyregulować :P
bocian21a
Berbeć

Postprzez Plota » 9 mar 2012, o 00:32

Witam po wizycie u gazowników. Coś pokombinowali z sondą lambda ale sami do końca nie wiedzą co się dzieje przejechałem 50km na gazie i wszystko było ok podjechałem pod garaż i znowu to samo ehhhh. Gazownicy twierdzą że to wina silnika krokowego że niby się przycina chłopaki jak myślicie może to być prawda? Krokowca wymieniałem jakieś 2 lata temu na jakiś zamiennik z allegro. Przypomnę tylko że na benzynie wszystko gra na 102. Obroty na obydwu paliwach to jakieś 800-900 czyli ok nic nie faluje. Prosze o jakieś porady :)
Pozdrawiam
Plota
Berbeć

Postprzez Emiczka » 9 mar 2012, o 00:38

Nie ma to jak gazownicy magicy.
Silnik krokowy nie wiem ale nie wydaje mi się. Poza tym na benzynie chodzi bez zarzutu wiec to nie silniczek.
Wez pojedz do bardziej kumatych gazowników bo ci to sami nie wiedzą.
Emiczka
VIP

Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez Plota » 14 mar 2012, o 19:05

Dziękuję za wszelką okazaną pomoc :)
Plota
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)