Golf III 1.4 ABD + LPG zwariował

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Koki » 25 lis 2012, o 20:30

Witam wszystkich.
Nabyłem golfa III 1.4 ABD + LPG, gdy go kupiłem poszarpywał na niskich obrotach na gazie i benzynie. Gdy rozebrałem mu kopułkę i przewody zapłonowe, palec rozdzielacza okazało się że przewody są do niczego kupiłem nowe, podłączyłem (akumulator świeżo zdjęty z prostownika) to odpalił idealnie uśmiech od ucha do ucha i nagle zdechł. Gdy jadę jest okej ale w momencie gdy tylko zdejmę nogę z pedału gazu silnik wytraca obroty aż zdycha :( nie wiem już co mam z nim robić bardzo proszę o pomoc ponieważ nie stać mnie by wymieniać wszystko aż trafię co jest przyczyną, z góry dziękuję za pomoc.
Koki
Berbeć

Postprzez trojeczkaGT » 25 lis 2012, o 20:51

czyli raczej "czyszczenie" namieszalo. na 100 % dobrze podlaczone ? a moze juz palec rozdzielacza nawalil ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Koki » 26 lis 2012, o 09:55

podłączone jest elegancko bo inaczej by nie odpalił kolejność 1-3 2-4
palec wypalonej dziury niema co prawda ale styki troszeczkę są zabrudzone, a może jak je przeczyszczę to będzie lepiej jak uważasz ?
Koki
Berbeć

Postprzez bradoc » 26 lis 2012, o 18:13

Miałem wlasnie zakłądac post bo mam ten sam problem. Wczesniej mi tak sie działo na gazie na benzynie było ok a teraz i na tym i na tym szarpie silnik na wolnych obrotach i gasnie. Kable, swiece, palec i kopułke wymieniłem rok temu.
bradoc
Berbeć

Postprzez Paweu » 26 lis 2012, o 18:36

bradoc napisał(a):szarpie silnik na wolnych obrotach i gasnie.

moze lewe powietrze łapie... Podstawa wtrysku wymieniona?
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Koki » 26 lis 2012, o 20:23

Paweu_mk3 napisał(a):
bradoc napisał(a):szarpie silnik na wolnych obrotach i gasnie.

moze lewe powietrze łapie... Podstawa wtrysku wymieniona?

nie, nie wymieniałem, nawet nie patrzyłem na to golfik jest na jedno punktowym wtrysku, może mógłbyś bliżej powiedzieć czy można sprawdzić w jakiś sposób czy nie łapie tego lewego powietrza ? gdyż nie chcę wymieniać bez sensu czegoś nie mam funduszy niestety :(
Koki
Berbeć

Postprzez Paweu » 26 lis 2012, o 21:22

Koki napisał(a):gdyż nie chcę wymieniać bez sensu czegoś nie mam funduszy niestety :(

Spoko.. Pamiętaj na forum jest wszystko.. A jak nie wszystko to większość.. :hyhy:

Tutaj temat o falowaniu obrotów...
http://www.golf3.pl/topics9/faluje-na-o ... t44204.htm
Paweu
Members

Postprzez Koki » 26 lis 2012, o 21:41

Paweu_mk3 napisał(a):
Koki napisał(a):gdyż nie chcę wymieniać bez sensu czegoś nie mam funduszy niestety :(

Spoko.. Pamiętaj na forum jest wszystko.. A jak nie wszystko to większość.. :hyhy:

Tutaj temat o falowaniu obrotów...
http://www.golf3.pl/topics9/faluje-na-o ... t44204.htm

o dziękuję Ci teraz wiem jak to wygląda wszystko i mogę sobie zobrazować co i jak tu zrobić, ale jeszcze kwestia sprawdzenia, mógłbyś mi poradzić jak sprawdzić czy łapie rzeczywiście to lewe powietrze ? z góry bardzo dziękuję :)
Koki
Berbeć

Postprzez Paweu » 26 lis 2012, o 21:46

Koki napisał(a):mógłbyś mi poradzić jak sprawdzić czy łapie rzeczywiście to lewe powietrze ?

Jeśli ta guma będzie popękana od strony grodzi to może być to przyczyną falowania...

Sam koszt tego elementu nie jest jakiś ogromny.. Ok 30 zł.
Paweu
Members

Postprzez Koki » 26 lis 2012, o 21:58

GOLF ZROBIONY !
jak go kupiłem szarpał wina przewodów WN wymieniłem na nowe i okazało się że pomyliłem pierwszy z czwartym na kopułce i była lipa po zamianie miejscami tych dwóch przewodów nie mam najmniejszego problemu z golfinderkiem lata jak przecinak :)
na własnym golfie nauczyłem się jakie to ważne żeby dobrze przełożyć przewody więc uważajcie !
Koki
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)