Golf III 1.6 nie chce zapalić

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez PabloSBT » 26 sty 2011, o 23:56

Witam !
Mam problem ze swoim golfikiem otóż dzisiaj chciałem go odpalić rano odpalił puściłem kluczyk i zgasł później go odpaliłem zaczął przerywać kasłać ale dodałem gazu i sie uregulowało przejechałem jakieś 50 m stanąłem na 5 min dodałem gazu żeby się przełączył na lpg i zgasł a później wogóle odpalić na benzynie i na LPG nie chciał kręci rozrusznik ale nic nie łapie nie kicha wogóle nie łapie miga mi kontrolka oleju ale poziom oleju jest w normie uszczelka pod głowicą nie dawno robiona więc nie wiem dlaczego miga.
wymieniłem niedawno świece,kable zapłonowe,filtr powietrza,czujnik temperatury więc te części są na pewno sprawne, czy ktoś może wie dlaczego samochód palić nie chce( nawet z dodaniem gazu nie zapali) ? słychać pompe paliwa po przekręceniu kluczyka

Szukałem podobnego tematu ale nigdzie nie było rozwiązania problemu
PabloSBT
Members

Postprzez prezesik » 27 sty 2011, o 04:19

Zdejmij kopułkę i zobacz w jakim stanie ona jest, tak samo palec rozdzielacza (bo czytając Twojego posta tych elementów nie wymieniałeś).

Sprawdź, czy w kopułce nie ukruszył się taki grafitowy króciec (na środku kopułki).

Kiedyś miałem taki przypadek, ze auto zaczęło przerywać, kichać, prychać itp., aż wreszcie zdechł - ukruszyło się to małe grafitowe "bzdo" i wystawała tylko sprężynka.

Odpisz jak sprawdzisz.
prezesik
Members

Postprzez PabloSBT » 27 sty 2011, o 13:19

wymieniłem kopułkę , palec jest sprawny i dalej to samo , nie ma iskry wogóle już nie wiem co mogło paść :(
PabloSBT
Members

Postprzez nitek » 28 sty 2011, o 19:04

Pewnie cewka zapłonowa padla sprawdz czy dochodzi do niej napiecie jesli tak to jesli masz kogos znajomego kto ma silnik 1.6 to pozycz od niego cewke i sprawdz czy na jego cewce bedzie iskra jesli bedzie to bedziesz mial odpowiedz co padlo ;-)
KONSERWACJA PODWOZIA ,SPAWANIE UKŁADÓW WYDECHOWYCH 691-123-441
nitek
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 28 sty 2011, o 21:41

nitek napisał(a):Pewnie cewka zapłonowa padla sprawdz czy dochodzi do niej napiecie jesli tak to jesli masz kogos znajomego kto ma silnik 1.6 to pozycz od niego cewke i sprawdz czy na jego cewce bedzie iskra jesli bedzie to bedziesz mial odpowiedz co padlo ;-)

tak dokładnie oddałem wczoraj do mechanika samochód bo juz sam nie mogłem wymyślić co może być nie tak dzisiaj rano przyszła cewka wymienili mi i już wszystko działa super pali na dotyk :] temat do zamknięcia dzięki wszystkim za pomoc :)
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)