Golf III , 1.8 Benzyna/Gaz - Nie odpala!

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez guruburu » 22 lip 2013, o 15:13

Witam. Wszystko działało bez zarzutu przez ostatnie 2 tygodnie. Auto jest na gazie przez co posiada taki mały kwadratowy przełącznik z literką B i G. Kiedy zawsze wchodziłem do auta i przekręcałem stacyjke , ZAWSZE mrugała zielona dioda przy literce G i gdy przekręcałem kluczyk palił na dotyk. Od wczoraj dioda ta nie chce sie zapalić i auto nie odpala. Mogę kręcić do bólu , nawet lekko nie zaskoczy. Odpiąłem na chwile kleme od aku, za pierwszym razem nie zadziałało ale po paru razach wkoncu zamigala i znow odpalil na dotyk. Po zgaszeniu ten sam problem. Jakby jakieś odcięcie.. Nie wiem co robić.. Proszę o pomoc

*Następnym razem zdecyduj się gdzie napisać temat aby go nie dublować.
Paweu_mk3.
Ostatnio edytowano 22 lip 2013, o 15:22 przez guruburu, łącznie edytowano 1 raz
guruburu
guruburu
Berbeć

Postprzez buri2604 » 22 lip 2013, o 16:08

Nie wiem czy to Ci pomoże, ale ja mam w 2.0 gti koło aku gdzieś bezpiecznik właśnie od gazu,miałem podobne objawy, był bardzo słaby na benzynie.
Wczoraj też coś byłoz tym przełącznikiem w aucie nie tak i brat przeczysćił bezpiecznik i teraz gitara.
Jak to nie pomoże, też możesz prawdzić żeby odrazu go na gazie odpalić i bd wiedział, przytrzymaj kilka sekund na g, aż usłyszysz jak zawór gaz puści i odpalaj, jesli to pomoże to czyli benzyny nie dostaje. :)
Powodzonka
buri2604
Czytacz

Postprzez guruburu » 22 lip 2013, o 16:42

Zrobiłem tak jak mówisz przeczyściłem bezpiecznik , bo nie było potrzeby wymiany na nowy , ale to nic nie dało.. A jak przytrzymuję kilka sekund G to nie słychać żeby jakiś zawór puścił i nic się nie świeci i nie odpala.. ;<
Ma ktoś jakieś pomysły ?

[ Dodano: 2013-07-22, 16:13 ]
ps. kiedy wyjełem już bezpiecznik od gazu i gdy wkładam go z powrotem to pali sie ta zielona dioda ale po sekundzie zgasa.. i tak w kółko a powinna migać cały czas..
guruburu
guruburu
Berbeć

Postprzez buri2604 » 22 lip 2013, o 17:38

Chodzi ci tylko o to, że na niedziała jedynie na gazie czy na benzyie też? Bo może to włącznik w środku sie sypie, chodzi o to, że nim powinieneś sterować na czym jedziesz, jeśli nic się nie świeci, albo świeci tylko na s a wczesniej mrygało, to oznacza to to, że albo sam włącznik, albo gdzieś coś na przewodach nie tak.
Na samej benzynie zapewne też nie możesz go odpalić tak?
Jeśli tak, to marne szanse, aby siadło sterowanie paliwem i gazem równocześnie, czyli tylko pozostaje wyczyszczenie lub podmiana właćznika.
Takie jest moje zdanie!
zapewne albo prąd nie dochodzi, albo robi zwarcie i dlatego tak się dzieje a nie inaczej.
Posprawdzaj całą instalacje elektryczną, tą od gazu tylko, boto ona broi napewno i stało sie w takiej pozycji, że masz przełączone na gaz i sie zacieło, lecz czujnik nie puszcza gazu i dlateog tak jest.

[ Dodano: 2013-07-22, 16:40 ]
http://www.google.pl/search?q=prze%C5%8 ... 3B128%3B78

Ja mam u siebie taki włącznik, jesli go potrzymamkilka sekund na właczonym zapłonie przed przekręceniem rozrusznika to słychać jak się zawór w butli otworzy ( takie pyknięcie) Wtedy przekręcam kluczyk do końca- odpalam odrazu na gazie...
buri2604
Czytacz

Postprzez EmilGT » 24 lip 2013, o 12:11

spróbuj wymienic centralke od gazu
EmilGT
Czytacz

Re: Golf III , 1.8 Benzyna/Gaz - Nie odpala!

Postprzez tomasz291 » 24 lip 2013, o 23:16

guruburu napisał(a):Witam. Wszystko działało bez zarzutu przez ostatnie 2 tygodnie. Auto jest na gazie przez co posiada taki mały kwadratowy przełącznik z literką B i G. Kiedy zawsze wchodziłem do auta i przekręcałem stacyjke , ZAWSZE mrugała zielona dioda przy literce G i gdy przekręcałem kluczyk palił na dotyk. Od wczoraj dioda ta nie chce sie zapalić i auto nie odpala. Mogę kręcić do bólu , nawet lekko nie zaskoczy. Odpiąłem na chwile kleme od aku, za pierwszym razem nie zadziałało ale po paru razach wkoncu zamigala i znow odpalil na dotyk. Po zgaszeniu ten sam problem. Jakby jakieś odcięcie.. Nie wiem co robić.. Proszę o pomoc

*Następnym razem zdecyduj się gdzie napisać temat aby go nie dublować.
Paweu_mk3.

Jeśli odpala Ci na paliwie po przełączeniu na gaz gaśnie to sprawdz krokowy od gazu czy się nie skleił ja tak miałem że gasnoł od razu po przełączeniu na gaz przeczyściłem krokowca WD-40 i maszyna hula do dziś jeśli jest już stara instalacja lpg to osadza się z gazu taki nalot lepiący pierwsze na membranach zasyfia parownik potem syf idzie dalej do węży krokowy itd... ;-)
tomasz291
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)