Witam PAnowie jestem nowy na forum i od tygodnia posiadam golfa 3 ale niestey padł
Otóż tak :
mam mały a już nawet duży problem
kupiłem golfa 3 1,6 55kw swiss line silnik AEE gaz sekwencja tydzien temu, pojezdziłem nim troche ok 230 km zrobiłem po kupnie swierdziłem że czasami się dławi i jakby troche skakał na wolnych obrotach. 3 dni temu ciężko mi było 100 km/jechac bo jak mu dawałem powyzej 23 tys. obrotow to nagle falował na 30-40 po przejechaniu ok 15 km juz szło normalniew miare jechać i otóż przed wczoraj pojechałem na sklep zrobiłem zkaupy wsiadam do auta, nie odpala kreci nie odpala no to do szwagra bo zna sie troche na mechanice sam.
Popatrzelismy że swiece nie daja iskry i ogolnie swiece były bez tych koncowek co kable WN trzymaja były takie luźne no to myslimy ze to wina cewki skoro iskry niema no luźne kable ją zabiły.
Kupiłem dzis cewke palec kopułke świece nowe filtr powietrza wymienilismy wszystko odpalam auto chodzi, pochodził trochę i nagle zaczło falować obrotami
zgasiłem okazało sie że przez przypadek przy dokrecaniu srubki od pokrywy filtra przebiła jeden kabel, dobra odpalamy zas pochodził troche pogazowalismy zgasilismy
i juz mielismy jechac a tu kij auto nieodpala
ani drgnie wskazowka od obrotomierzu patrzymy na iskre nie ma, dopływu paliwa tez brak swiece suche.
Iskra sie jedynie pojawia jak dam na zapłon wyłacze, zas na zapłon a na rozruchu brak
Wie ktoś może w czym problem
autko ogulnie zadbane przeglad przeszłosprowadzone ze szwajcari w 07
licze na kazda pomoc a i jak dawaliśmy na zapłon to silniczek krokowy ciągle chodził pompa paliwa sprawdzona działa. Nie wiem może czujnik halla albo komp ecu padł proszę o wszelką pomoc bo dać 5200 i auto ma stać to troszke przegięcie. Mam możliwość wzięcia kompa ecu od innego golfa takiego samego ale będzie raczej problem z immobilaiserem. i czy komp czy raczej sterownik znajduje się zaraz przy płynie do spryskiwaczy czy to nie to Co jeszcze można zrobić Dzięki PAnowie za pomoc i mam nadzieję że dobry dział wybrałem