Golf MK3 1.8 90KM ABS Nie równa praca silnika

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez benio110 » 15 sty 2014, o 21:23

Witam serdecznie.

Zakładam nowy temat ponieważ nie mam czasu na przeszukiwanie forum i znalezieniu odpowiedniego tematu który byłby identyczny jak mój.. dlatego chciałbym skorzystać z indywidualnej pomocy forumowiczów.

Otóż przejdę do problemu. Posiadam golfa MK3 1.8 (90KM) ABS ben+ gaz
Problem polega na tym ze samochód nie równo pracuje na benzynie. Na gazie pracuje idealnie równo.. nie mam najmniejszych zastrzeżeń. a na benzynie. odpali z trudem będzie mieć z 600 obrotów i za chwile zdechnie.. i śmierdzi nie przepalona benzyna.. ale jest też tak że odpali i ma 800 obrotów i równo chodzi.. wyjadę. przejadę jakiś dystans oczywiście się rozpędzając... i momentalnie traci obroty jak by nie dostawał dawki benzyny.. wciskanie pedału gazu nic nie daje. nie reaguje na wduszanie. ale po chwili łapie znowu i jadę.. dodam ze niekiedy jest tak ze przejadę prosta trasa stała prędkością to nic mu nie jest.. normalnie jedzie.. ale jak zacznę wciskać pedał hamulca i redukować biegi na niższe to całkowicie zdycha, obroty spadają i samochód trzeba znowu odpalać.

W samochodzie wymieniałem świece, kable zapłonowe firmy BERU.. zmieniłem filtr paliwa..

Liczę ze uzyskam pomoc z waszej strony

Pozdrawiam.
benio110
Berbeć

Postprzez prezesik » 18 sty 2014, o 00:04

Zrób reset ECU i napisz, czy pomogło.
prezesik
Members

Postprzez pietrasiak2 » 18 sty 2014, o 08:16

benio110 napisał(a): przejadę jakiś dystans oczywiście się rozpędzając... i momentalnie traci obroty jak by nie dostawał dawki benzyny.. wciskanie pedału gazu nic nie daje. nie reaguje na wduszanie. ale po chwili łapie znowu i jadę.. dodam ze niekiedy jest tak ze przejadę prosta trasa stała prędkością to nic mu nie jest.. normalnie jedzie.. ale jak zacznę wciskać pedał hamulca i redukować biegi na niższe to całkowicie zdycha, obroty spadają i samochód trzeba znowu odpalać

Na którym paliwie jak na pb to jak prezesik25 napisał reset jak to nie pomoże to prawdopodobnie pada pompa paliwa lub filtr :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez benio110 » 19 sty 2014, o 19:01

chodzi mi o benzynę jak napisałem wcześniej... zrobiłem reset ECU.. i powiem ze przy odpalaniu łapie 800 obrotów... ale jak wyjadę to to samo... przejadę kawałek trasy.. traci moc.. za chwile znowu zyskuje.. ale przy hamowaniu i wciśnięciu sprzęgła.. jak samochód ma ok 20 km/h... i skręcaniu w dowolna stronę, gaśnie :<
benio110
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)