Witam serdecznie.
Zakładam nowy temat ponieważ nie mam czasu na przeszukiwanie forum i znalezieniu odpowiedniego tematu który byłby identyczny jak mój.. dlatego chciałbym skorzystać z indywidualnej pomocy forumowiczów.
Otóż przejdę do problemu. Posiadam golfa MK3 1.8 (90KM) ABS ben+ gaz
Problem polega na tym ze samochód nie równo pracuje na benzynie. Na gazie pracuje idealnie równo.. nie mam najmniejszych zastrzeżeń. a na benzynie. odpali z trudem będzie mieć z 600 obrotów i za chwile zdechnie.. i śmierdzi nie przepalona benzyna.. ale jest też tak że odpali i ma 800 obrotów i równo chodzi.. wyjadę. przejadę jakiś dystans oczywiście się rozpędzając... i momentalnie traci obroty jak by nie dostawał dawki benzyny.. wciskanie pedału gazu nic nie daje. nie reaguje na wduszanie. ale po chwili łapie znowu i jadę.. dodam ze niekiedy jest tak ze przejadę prosta trasa stała prędkością to nic mu nie jest.. normalnie jedzie.. ale jak zacznę wciskać pedał hamulca i redukować biegi na niższe to całkowicie zdycha, obroty spadają i samochód trzeba znowu odpalać.
W samochodzie wymieniałem świece, kable zapłonowe firmy BERU.. zmieniłem filtr paliwa..
Liczę ze uzyskam pomoc z waszej strony
Pozdrawiam.