Dawca219 napisał(a):Ostatnio po odkręceniu przy parowniku dolnego zaworu wyleciał olej czarny i jakies brudy jak by piach połączony z olejem taka maz oznaka może być do wymiany parownik ?
Ten syf który zleciał Ci z parownika jest naturalnym produktem ubocznym spalania gazu więc o to się nie martw, to nie awaria parownika. co jakis czas trzeba ten brud usunąć odkręcając tą śrubę. Ja tak zrobie dzisiaj, zobacze ile wyleci bo podejrzewam ze poprzedni własciciel nie robił tego.
[ Dodano: 2012-01-16, 14:15 ]Byłem niedawno u kolejnego z rzędu specjalisty, ktory chcial wymieniac parownik i za nowy parownik chce 250 + koszt robocizny.
Ale takim idiotom to ja dziękuję, bo wiem że parownik jest dobry, membrana reaguje na regulacje i nic zlego sie nie dzieje. wiec juz mam dosc tych cudo-gazownikow, magików, czarodziejów, jak sie zrobi ciepło to sam biorę sie za robote i uzyskam spalanie rzędu 10-11l w mieszanym cyklu
[ Dodano: 2012-01-22, 14:09 ]No i ostatecznie po ustawieniu mieszanki samochod spalil 11.5 l LPG na 100 km w cyklu miejskim. wiec w trasie bedzie to ok 9-10 l. dopialem swego