Witam, mam mały problem... Otóż ostatnio jechałem golfem do sklepu (mały dystynas ) nagle stracił moc po zatrzymaniu zgasl. Później gdy go próbowałem odpalić rozrusznik chwilę kręcił a po rozgrzaniu już tylko wydawał swój charakterystyczny dźwięk. Ogólnie ciężko ma odpalać dodam że rozrusznik jest pół roczny w całkiem dobrym stanie.... Szukając przyczyny odkrecilem świece które były kompletnie obkopcone... Z czego wywnioskowałem że zza dużo dawaka paliwa... Po wyczyszczeniu świec jak ręką odjął pali że strzała.... Co poradzić?
Nie zebym sie czepial, ale kiedy wymieniales swiece ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT napisał(a):Nie zebym sie czepial, ale kiedy wymieniales swiece ?
Hmm moją samodzielną probe naprawy zacząłem od kupienia nowych swiec ( jakieś 1,5 tygodnia temu) kupiłem komplet.... No odpalił ze strzała chodzi ładnie.... Raptem 50 km nawet nie i znów żeby go odpalic to cud... Najgorzej go odpalić jak juz byl ujechany kawałek ( mały dystans). Jeszcze trochę, i jak ni jak tego nie rozwiąże to go podczas proby odpalenia zepchne gdzieś w rów i zostawie.
czujnik temperatury chyba podaje bledne dane i zalewa silnik
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Zimny odpala bez większych problemów ciepły ma ciężej... Czy to rozrusznik jednak jest słaby.... Nie chcę inwestować nie potrzebnie..... I pytanko czy naprawa/regeneracja rozrusznika jest opłacalna?
Zauważyłem ubytek płynu chłodniczego nie Wielki ale jednak. Uszczelkę pod głowicą wykluczam 1. Stan Oleju nie zmienny 2. Brak osadu 3. W miarę elastyczne węże.
Witam wszystkich sorry że piszę tutaj Ale mam mały problem wczoraj byłem w sklepie i gdy wyszedłem i chciałem zapalić golfa 3 nie odpala kręci rozrusznikiem jest pełny bank silnik 1.4 benzyna doradzcie co to może być wymieniłem wcześniej kable od świec Plus świece z nim auto chodziło a wczoraj przestało zastanawiam się czy to nie pompa paliwa ponieważ nie słychać jak pompa paliwa podaje szwagier próbował na kable i sama pompa nie idzie doradzcie bo się wkurzam po wolu
U mnie to była kwestia czujnika halla w aparacie zapłonowym, sprawdź miernikiem czy w kostce od czujnika jest opór. Może to być też kwestia cewki. Ewentualnie rzeczywiście pompa, chociaż to, że jej nie słychać nie musi być oznaką tego, że to ona