help! syczenie po zgaszeniu samochodu!

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez bart_GT » 31 mar 2009, o 23:50

a wiec tak dzisiaj byl u mnie kumpel brata ktory pracuje w warsztacie specjalizujacym sie w zakladaniu instalacji gazowych i stwierdzil ze niestety to parownik a konkretnie jakies membrany i powiedzial ze lepiej caly wymienic niz bawic sie z membranami... i koszt wymiany na nowy to jak dla mnie 200zl.... takze po blacharce czeka mnie kolejny wydatek... :cry:
Mój golfik ===> moj-golf/golf-by-bart-gt-t18305.html

Zapraszam :)
bart_GT
Members

Postprzez mani51 » 1 kwi 2009, o 07:40

bart890130 napisał(a):i powiedzial ze lepiej caly wymienic niz bawic sie z membranami

ni wiem jaki masz parownik ale do mojego komplet membran i uszczelek kosztował 60zł z przesyłką a wymiana jest banalnie prosta tak więc nie wiem czy lepiej wymienić cały - w nim oprócz tych gumek nie ma się co popsuć więc po co na darmo wydawać kasę.
moim zdaniem mimo że niby znajomy taen gazownik to chce Cię naciągnąć. Pewnie stary parownik sobie weźmie, założy nowe membrany i wepchnie komuś jako nowy albo mało używany za jakie 150zł i będzie 100zł do przodu :cisza:

może popadam w paranoję ale zraziłem się do gazowników i mechaników a dodatkowo pracuję teraz z jednym takim co był mechanikiem i opowiadał jak się nabija ludzi w butelkę - zmieniali części na nowe a stare (oczywiście sprawne) na allegro :wstyd:

są oczywiście uczciwi ale takich ze świecą szukać.
mani51
Members

Postprzez bart_GT » 1 kwi 2009, o 09:22

tzn on mowil ze komplet membran ok 90 zl plus robota to wyjdzie praktycznie na to samo jak bym kupil od niego nowy parownik a do parownika dostane 2 letnia gwarancje takze wymienie caly parownik :-D
Mój golfik ===> moj-golf/golf-by-bart-gt-t18305.html

Zapraszam :)
bart_GT
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)