Witam! mam pytanie mam golfa 3 z silnikiem 1.4 i z instalacją gazowa BRC.Mam zbiornik na gaz 35 l w kole zapasowym,na tym zboirniku robiłem około 270 km czyli spalanie gazu było w granicach 9 litrów gazu na 100 km.Od jakiegoś czasu pali mi nie wiem ile ale wiem,że dużo bo na zbironiku zrobię maks 200 km.Czym to może byc spowodowane?Inatalacja jest dwuletnia z przebiegiem około 60 tyś.km.Prosze o radę co mam robić żeby chodził palił tak jak wczesniej? z góry dzięki.Pozdrawiam
Możesz najpierw poobserować ile pali benzyny i jak zachowuje się na benzynie, w ten sposób dojdziesz czy winna jest instalacja LPG czy np sonda lambda. Albo od razu możesz jechac do gazownika, po podłączeniu interfejsu sprawdzi czy sonda lambda działa i ew. poprawi regulację.
Z tym tankowaniem na jednej stacji,jest różnie.Przewaznie tankuję na tych marokowych stacjach ale one też zostawiaja wiele do życzenia.Chodzi mi o jaokśc gazu,bo wiadomo jednopunktowy czuje wszystko.Pozdrawiam
miałem kiedys tak jeszcze w escorcie, skok nagle spalania z 11 skoczyl na 14
pojechalem do gazownika podlaczyl pod kompa wymienil filtr , kosztowalo mnie to 50 zlotych i wszystko powrocilo do normy.
potwierdzam, jak do tej pory mnie nie zawiedli, a co do spalania to przy ostrej jezdzie miom silniczkiem 1.8 aam lyka mi 9.5, jak dla mnie bardzo malo patrzac na to ze na trasie ze 140 nie schodze...