Ilosc LPG w zbiorniku - moc silnika

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez PabloSBT » 18 gru 2010, o 16:06

shark88 napisał(a):no spalanie nie jest zbyt małe , ale mam gumy 195 . zima 185 . W terasie nie jest zle bo 8-8,5 l ale miasto to 12-14 czy deptam czy tez nie.

Odwiedze jeszcze raz gazownika , a moze reduktor szwankuje ...

ja mam golfa 1.6 ABU i jak jeździłem do gazowników na regulacje to mi palił 13 L i samochód był straszny muł kupiłem sobie kabelek do gazu i sam wyregulowałem i spalanie od tamtego czasu jeszcze mi nigdy nie przekroczyło 11 litrów a deptam mu często :) na gumach 195 palił mi 9,5 L w mieście i samochód żwawiej przyśpiesza ;] widać jak miałeś regulacje to gazownicy się nic nie znają jedź do innych albo jak masz LPG z komputerkiem to kup interfejs i sam wyreguluj :)
PabloSBT
Members

Postprzez k-m-r1 » 19 gru 2010, o 20:49

zmień gazownika albo sam wyreguluj jak masz troche pojecia to ja jechałęm w 4 osoby i pełny bagażnik z tyłu za siedzeniami teżbyły 2 plecaki i spalanie przy 100-110 9,5 na 100 km trasa z wrocka do czestochowy olkusz kraków i na zakopane potem do szczawnicy
troche góki był ale szedł potem słowacja i powrót do domuza czestochową jakies 70 km jak policzyłem to 900 km i na 4 osoby wyszło gazu za 160 zł
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)