Inspekcja/przypomnienie serwisu?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez trollu » 2 wrz 2013, o 18:34

Witka
Dzisiaj zaczęło coś dziwnego się dziać z sekwencją a mianowicie włączył się jakiś alarm. Za każdym razem po wyłączeniu zapłonu, nie ważne czy silnik był odpalony czy nie, włącza się alarm z centralki elpidżi - 3 razy po 3 sygnały. miał ktoś już z takim czymś do czynienia? Możliwe jest że gazownik przy ostatnim ustawianiu gaziwa ustawił coś w rodzaju inspekcji która ma przypominać o zaglądnięciu do filtrów?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez kebs » 2 wrz 2013, o 18:41

U ojca pika w IV, gdy mało gazu jest. Zaraz po odpaleniu, lub w trakcie jazdy, co jakis czas.
Praktycznie wszystkie części - MK3 2.0 2E. PW !

moj-golf/czerwone-mkiii-t61801.html
kebs
Czytacz

Postprzez trollu » 2 wrz 2013, o 18:48

u mnie pika ten sam głośniczek ale gaz jest :lol: gdy jest mało gazu pika jak ciśnienie spadnie poniżej wymaganego do zasilania silnika - na zgaszonym silniku nie ma mowy żeby włączył się alarm rezerwy. poza tym przy alarmie rezerwy jest pikpikpik, tutaj są dłuższe przerwy pomiędzy poszczególnymi sygnałami
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez walter5 » 3 wrz 2013, o 07:53

ja mam to samo jak wyjme kluczyk to 3 razy pikpikpik pikpikpik pikpikpik z tego co znalazłem na necie w jednym temacie jest to właśnie inspekcja że przejechało się ileś i cza do gazownika ja narazie to pieprza niech pika instalke mam stag 4 sekwencje. Ponoć gazownik może to skasować.
walter5
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)