Moderator: Moderator
boblik napisał(a):Witam ,mam taki problem , przy temp, silnika powyżej 70 stopni,jadąc na gazie, zaczyna mi szarpać autem i czasem podczas ruszania ze skrzyżowania po prostu się zadusi i gaśnie,poniżej tej temp, z gazem jest wszystko ok.gdy przełączę na benzynę problem znika,zna ktoś może przyczynę tego feleru
jawirax napisał(a):Witam . od razu napisze że mój post tyczy się silnika , elektryki , i LPG , wszystkiego po trochu, więc nie wiedziałem w jakim dziale umieścić mój post , więc dałem go tutaj.Mam taki problem , oraz zapytanie zarazem.Moj silnik AAM rozszczelnił się , stracił smarowanie , naprawa wyniosła by bardzo duże koszta, wiec postanowiłem zrobić swap z 75km aam na 90km ABS. Wszystko ładnie pasowało oprócz łącznika , kolektora z katalizatorem, ale na szrocie dokupiłem ten łącznik.Wymieniłem również komputer tamten co był i wstawiłem drugi na 90km wersje silnika tego co mam teraz . Został mi jedne problem najważniejszy - sonda lambda , wraz z kupnem silnika ABS byla z nim razem sonda lambda 4 pinowa , a ja w starym silniku miałem 1 pinową. Mechanik założył mi ta starą 1 pinową bo ta 4 pinowa nie pasowała wtyczką, pytanie czy będzie działać to prawidłowo ? założyłem instalacje LPG II gEN,I auto pali mi 15 L lpg na 100.Bylem u gazownika na regulacjach i mówią że wszystko jest dobrze wyregulowane , ale o tej sondzie im nie mówiłem.Zapytanie czy ta sonda 1 pinowa dobrze teraz działa ? czy ona ma wpływ na to ze pali mi 15 L /100 LPG.Moze to wina komputera wstawionego tego innego ?i trzeba by dać z powrotem ten stary ? sam już nic nie wiem.
strzeliniasty napisał(a):hmm dziwne
powymieniaj filtry od gazu + filter powietrza sprawdz swiece kable
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości