Instalacja LPG w Golfie III 1.6 GT ??

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Jankes » 2 maja 2013, o 23:01

Witam mam jedno pytanko czy opłaca się wstawić do Golfa III TG 1.6 benzynka instalacje gazowa ? i czy są jakieś częste naprawy przy tym ? ponieważ mam dylemat czy zostać przy benzynce czy wstawić Gaz fakt nie będę pewnie codziennie jeździł ale tak myślę ze co 2 dzień jak będę bardzo potrzebował autka :PP nie wiem czy to jest ważne ale chciałem powiedzieć jak bym używał autka :P i chce zasięgnąć porad od osób które np już maja Gaz :D
Jankes
Berbeć

Postprzez trollu » 3 maja 2013, o 01:25

Jankes napisał(a):Witam mam jedno pytanko czy opłaca się wstawić do Golfa III

są jeszcze golfy bez gazu?

na górze masz takie coś jak "szukaj". było z miliard razy
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 3 maja 2013, o 10:19

Jankes, masz w necie liczne kalkulatory ktore ci powiedza na jakie możesz liczyć oszczędności, po jakim czasei zwróci się włożona kasa. Instalacja musi być dobrej marki założona w renomowanym zakładzie. Nie ma silnika GT, podejrzewam że masz wersję 100 konną, więc musisz założyć instalację sekwencyjną za jakieś 2-2.5 tysiąca. Licz i nie zadawaj więcej tego typu pytań na które tak łatwo znaleźć odpowiedź .
pablomed
Members

Postprzez Porsche » 3 maja 2013, o 10:19

Mam gaz w tym silniku, pali bez problemu, jeździ bez problemu, pali mało, całkiem zrywny.

Spalanie w trasie 8,9 (prędkości maks 100), na klimie lekko przekracza 9. Koszt 100 km to 22 zł.

W mieście prawie nie jeżdżę ale jak się zdarzy to spalanie podchodzi do 11 litrów LPG.

W instalacji gazu tylko zwykłe zabiegi typu wymiana filtra, czyszczenie, wymiana gumek w listwie, poprawki mapy - koszt 150 zł. Instalacja od 2008 roku.
Porsche
Czytacz

Postprzez Jankes » 3 maja 2013, o 14:17

pablomed, tak to jest silnik 101 konny :D i tak caly czas myslalem ze najlepiej wsadzic do niego sekwencje a gazownika mam znajomego i ma bardzo dobra opinie u mnie w miescie. I z gory przepraszam ze zadaje takie pytania ale jeszcze jestem nowy i chce sie duzo nauczyc. Mam nadzieje ze bedziecie wyrozumiali dla mnie :D ale z czasem to sie wszystko zmieni :D
Jankes
Berbeć

Postprzez pablomed » 8 maja 2013, o 14:28

podsumowując czy ci się opłaca musisz sam policzyć. Powinieneś założyć instalację sekwencyjną, która jest droższa, musisz doliczyć dodatkowe koszty droższego przeglądu 1x w roku (do dowodu rejestarcyjnego) i koszty serwisowania które nie będą wysokie jeśli instalację założy dobry fachowiec i będzie to instalacja dobra markowo - szczególnie chodzi o jakoś wtryskiwaczy. Orientacyjnie trzeba te 15 minimum 10 tysięcy rocznie pojeździć żeby sens był zakładac
pablomed
Members

Postprzez Grzesiek2507 » 8 maja 2013, o 21:47

Koszt sekwencji na tanich gratach w zakladzie 2k zł....ja niedoawno sam zakladalem sekwencje do aee, wszystko do ogarniecia bez problemu ;-)
Grzesiek2507
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)