Mam pytanie, wiem, że w mojej instalacji lpg (sekwencja) coś przepuszcza gaz do silnika na postoju, bo rano ma problemy z zapaleniem (po zakręceniu zaworu na butli problemu absolutnie brak, stąd moje przekonania), podjerzewam reduktor, tylko nie wiem jak to sprawdzić? Który dokładnie wąż mam ściągnąć i wsadzić do wody żeby zobaczyć czy idą bombelki? Ten na górze, na którym dalej jest filterek gazu i który prowadzi do wtryskiwaczy gazowych? Proszę ,pomocy !
zobacz czy elektrozawory Tobie zamykaja wez bezposrednio podlaczaj z aku kabelkami i bedziesz slyszal czy "cyka" bo moze ktoras cewka padla obstawiam tam kolo parownika i puszcza Ci gaz z rurek do silnika i go zalewa.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
AdamPLSieradz, raczej nawet gdyby elektrozawór przed reduktorem puszczał to przeciez masz jeszcze w sekwencji listwę wtryskiwaczy LPG, mają być zamkniete a jeśli jest jak myślisz to są zepsute, na nich się skup.