Jak wymienic rozrzad i pompe wody

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez QVEJT » 10 lip 2013, o 14:40

Jak w temacie
Jak wymienic rozrzad i pompę wody. Jestem Lalik i chce to wymienić sam ponieważ mechanikowi się coś w głowie pokręciło i chce za to 500zl. Proszę o opis najlepiej z fotkami krok po kroku co odkręcić i co zrobić. Mam Golfa 3 1,8 z LPG
Dziękuje
Pozdrawiam
QVEJT
Berbeć

Postprzez KaMe101 » 10 lip 2013, o 20:31

To jak jesteś laik to nie radze tego samemu robić. Opisów na internecie na pewno jest pełno tylko trzeba poszukać a w książce Golf 3 sam naprawiam też jest opis. To poszukaj innego mechanika bo drogo ci za to śpiewa.
KaMe101
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 10 lip 2013, o 23:15

sam rozrzad jest drogi w wymianie bo potem jest ustawianie jeszcze dla mnie to jedyna rzecz do ktorej wolam mechanika takze odradzam jak jestes laik

a pompe sie wymienia latwo ale jest tyle tych tematow ze nawet ni sie nie chce pisac
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Dzieki

Postprzez QVEJT » 11 lip 2013, o 18:18

OK dzięki no w necie jest opis ale bez foto. chyba faktycznie muszę innego mech. znaleźć :) Dziękuje ze odp.
QVEJT
Berbeć

Re: Jak wymienic rozrzad i pompe wody

Postprzez tomasz291 » 17 lip 2013, o 07:32

QVEJT napisał(a):Jak w temacie
Jak wymienic rozrzad i pompę wody. Jestem Lalik i chce to wymienić sam ponieważ mechanikowi się coś w głowie pokręciło i chce za to 500zl. Proszę o opis najlepiej z fotkami krok po kroku co odkręcić i co zrobić. Mam Golfa 3 1,8 z LPG
Dziękuje
Pozdrawiam

Czyli wymiana droższa od części haah u nas biorą 250zł też mam do wymiany i sam się za to dam bez łaski :!: to najprostrzy rozrząd pasek i rolka napinająca tylko chęci i trochę wiedzy a za 250zł lepiej zatankować do pełna i kupić ze dwie skrzynki browaru ;-)
tomasz291
Czytacz

Postprzez pablomed » 17 lip 2013, o 08:32

tomasz291, w tym silniku nie wymienia się pompy wody profilaktycznie razem z rozrządem, wymienia się ją jak się zepsuje, no chyba że masz zepsutą. Pozostaje rozrząd. Czyli pasek i rolka napinająca. Opisów na każdym forum jest tak dużo, że naprawde bez sensu żebyś dalej pytał, poszukaj albo powierz to innemu mechanikowi.
Poza tym ta cena: nie podałeś czy z częsciami czy bez. Bez części to jest zwykłe naciaganie, z częściami drogo - ale do przyjęcia.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)