Jaka instalacja do 1.6 74kw

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez jumka02 » 7 mar 2012, o 11:06

Witam.
Niem czy sie nie powtarzam(szukalem , ale nie umialem zanlezc), ale mam takie pytanie Jaka instalacja najlepsza do Golfa 1.6 101KM. chcialbym zagzaowac mojego golfa i nie wiem co tam wlozyc. chodzi mi o czywiscie o instalacje sekwencyjna u mnie w miescie gazownicy mowia mi o stagu300 lub Lovato. zalezy mi zeby instalacja byla jak najmniej awaryjna
Co polecacie i czym jezdzicie i jak to wyglada w praktyce????????????????
jumka02
Berbeć

Postprzez trollu » 7 mar 2012, o 16:27

ja mam staga i nie narzekam. po pierwsze to dobry gazownik, jak założysz najlepszą instalke ale gazownik nie będzie miał pojęcia o tym to będziesz narzekał tylko
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez tomak999 » 13 mar 2012, o 20:39

ja też mam sterownik staga parownik lovato u ciebie sekwencja bo masz wielopunt !!!! zakładaj u fachowców a nie u partaczy,trollu ma racje jak majster bedzie ok to bedzież zadowolony :)
MK III
tomak999
Czytacz

Postprzez starscream » 14 mar 2012, o 11:45

Zgadzam sie z przedmówcami również polecę staga.
Pytasz co polecamy jak to wygląda itd...
Koszt instalacji spokojnie ponad 2 tyś wyjdzie, kwestia jest taka, musisz sobie zadać pytanie ile chcesz jeździć tym autem , ile przejeżdzasz i kiedy Ci sie instalacja wróci, bo jeśli chcesz pojeździć rok czy dwa i potem sprzedać auto komus z nową instalacją to niestety pójdziesz w plecy.
Temat do przemyślenia i przeanalizowania za i przeciw według mnie.
starscream
Czytacz

Postprzez trollu » 14 mar 2012, o 15:14

starscream napisał(a):Koszt instalacji spokojnie ponad 2 tyś wyjdzie

może teraz podrożały, ja za swoją sekwencję dałem 1950zł
starscream napisał(a):musisz sobie zadać pytanie ile chcesz jeździć tym autem , ile przejeżdzasz i kiedy Ci sie instalacja wróci, bo jeśli chcesz pojeździć rok czy dwa i potem sprzedać auto komus z nową instalacją to niestety pójdziesz w plecy.

ja jeżdżę głównie "koło komina" ale zrobiłem już przeszło 20kkm w ciągu roku tak więc przy średniej jeździe po 2 latach tak czy siak na swoje powinniśmy wyjść
trollu
VIP

Postprzez starscream » 14 mar 2012, o 16:38

trollu nie wiem jak gdzie indziej ale w Krakowie tyle mniej więcej wychodzi.
Jeśli zamiarza się jeździć danym autem, pewnie że sie opłaca, ale jeśli za rok sie je sprzedaje to już nie bardzo, o to mi chodziło: :-) bo mam kumpla co założyl sekwencję i po roku mu sie bmw spodobało sprzedał golfa po kosztach i instalacja się nie wróciła w takim wypadku :kwasny:
starscream
Czytacz

Postprzez trollu » 14 mar 2012, o 21:17

starscream napisał(a): instalacja się nie wróciła w takim wypadku

czego się nie robi dla BMW :hyhy:
zawsze można trochę cenę podnieść ;-) ale fakt, do auta "na chwilę" warto się zastanowić nad LPG
trollu
VIP

Postprzez tomak999 » 15 mar 2012, o 10:51

ja do swojego zakładałem 18 kwietnia 2011 i zapłaciłem 1600 zł z tym ze to nie sekwencja bo mam monowtrysk zrobiłem do dzisiaj na niej 16-18 tyś. km rekord to 6,8 l gazu na sto km. było to w lecie jak gaz kosztował 2,38zł więc jazda jak za darmo ale średnio pali mi 8,8-9,4l. a w mieście ( Lublin) 11-12 ale to max. benzyny jakiś litr mniej. ja swojego golfa nie sprzedam nie opłaca sie takie autu mozna kupić teraz za grosze jak juz ktoś wstawia gaz i ma go od początku dba o przeglądy nie warto zakładać jak chcesz go trzymac to załóż a jak nie to sprzedaj . ale masz fajny silnikjumka02, 101km więc jest czym poszaleć u mnie tylko 75km :/ ale 185 wycisnołem :) na 4 biegu :)
MK III
tomak999
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)