1400 km miesięcznie robię, 500 zł na wachę wydaje. czyli połowę mniej będę płacił? Czy jest szansa, że jeszcze mniej? ze trzy miesiące temu robiłem planowanie głowicy. Buda w dobrym stanie, ale muszę się za nią trochę wziąć i będzie dobrze.
Mario1987, Ja bym zakładał gaz,na pewno będzie taniej.
Czy zaoszczędzisz połowę wydatków miesięcznych na paliwo,to raczej nie.
Jak wydajesz 500 na BP to na LPG wydasz około 300
Witam. A czy możecie polecić mi którą instalację wybrać do 1.4 ABD z 93r?
Nie znam się na tych generacjach instalacji więc doradźcie mi jaką wybrać? 1, 2 czy może 3 generacja (nie wiem o co chodzi w tych generacjach). Miesięcznie robię około 600-700km. Jezdzę tylko po mieście i zależy mi na tym żeby koszty były mniejsze niż teraz... teraz na 50l PB robię 400km w mieście. I jaką instalację wybrać na śrubkę czy na coś innego? Dodam że nie chcę mieć instalacji typu sekwencja, wolę sam przełączać na gaz guziczkiem
będziesz miał normalny przełącznik benzyna-gaz, ew trójpozycyjny - tylko benzyna co byś nie robił - benzyna/przełączenie na gaz po osiągnięciu właściwej temp albo przegazówce np - wyłącznie lpg (możesz na nim odpalić nawet)
No dobra to już wiem a jaka wchodzi max pojemność butla w miejsce koła zapasowego? butla może wystawać po za obrys te 2-3 cm, najwyżej dam jakąś płytę meblową albo MDF pod dywanik żeby była równa podłoga
u mnie w kole jest bodajże 30, maks wchodzi 27 litrów gazu w nią i wystaje właśnie te 3cm. Zrobiony pod wykładziną mały stelaż i pięknie wpasowany trójkąt i organizer z kluczami, bezpiecznikami, żarówkami itp
Od butli idą w dół i inaczej nikt Ci nie założy, nie mogą wężyki z lpg iść wnętrzem - rozumiem o to Ci chodzi? Nie wiem co byś musiał robić żeby uszkodzić butlę, ona jest pancerna A zawór od gazu jest schowany w środku pod przykręcaną metalową klapką, więc naprawdę trzeba by bez sensu młotkiem tłuc żeby coś się stało, a i tak nie wiem czy byś coś zdziałał
No to świetnie we wtorek jestem umówiony z gazownikiem ale wolałem się tutaj wszystkiego dowiedzieć żeby nie zaczął mnie czarować na miejscu dzięki wielkie za pomoc