Jaka instalacja?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez trollu » 8 lut 2012, o 17:16

jak założą kompa sterującego, napiszą mapy to będzie hulać. tylko pytanie czy się to opłaca.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez PabloSBT » 8 lut 2012, o 17:22

michaelseven napisał(a):chodziłęm troche po internecie i wyczytalem ze idzie na 100% zalozyc sekwencje do jednopunktowego tylko zaklad musi ktory sie tym zajmuje musi byc troche obeznany bardziej a z tym to wiadomo ze trudno;p

internet kłamie :P tak samo jak jeden pisze że gaz wypala zawory samochód traci na mocy a ma diesla :P
Co do lpg jak masz dobrze dostrojoną instalację lpg to nie zatrzesz w krótkim czasie silnika benzyna jest lepsza bo jest tłusta przy okazji smaruje:) przy ubogiej mieszance natomiast występuje większa temperatura silnika co sprzyja wypalaniu się gniazd zaworów a nawet tłoków:)
co do mocy to jeśli jest dobrze założona i wyregulowana instalacja lpg to samochód zamiast do setki przyśpieszać w 12 sekund to będzie przyśpieszał 12.60sek więc różnica nie odczuwalna
sekwencji do jedno punktu nie założysz można w silnikach 8V ale jak jest wielopunktowy wtrysk jak np 1.6 AEE
i nie oszczędzaj na parowniku lepiej dać więcej a założyć lepszy mi założyli dziadostwo i po przejechaniu 40tys km musiałem wymienić ;| a co do komputera to najlepsze BRC lub Bingo M według mnie ja użytkuje Bingo M i nie narzekam a w pracy jeżdżę oplem astra z instalacją BRC i też super hula :P
PabloSBT
Members

Postprzez pablomed » 10 lut 2012, o 10:30

Internet nie kłamie, nie ma żadnych przeszkód założyć sekwencję, bedzie to oczywiście pseudosekwencja bo jest jeden wytryskiwacz benzyny ala sama idea czyli dostarczanie LPG za pomoca elektrozaworu LPG będzie zachowane. W koncu np do silników z full grupą czyli wszystkie wtryskiwacze benzyny działają razem jak np. 2E z GTI wiele osób zakłada sekwencję i działa jak trzeba.
Tylko michaelseven licz się z tym że każdy montażysta któremu rzucisz takie hasło zrobi wielkie oczy, powie ze się nie da, ale dlatego że tego nie robił. Więc dzwoń i pytaj.
W sumie chyba jednak nie warto, II generacja spełni bardzo dobrze swoje zadanie, warunek jeden: dobry montazysta.
pablomed
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)