przez Tical » 8 sie 2008, o 19:24
Ja do mojego ADY rowniez sie zastanawialem czy zalozyc IIgen czy sekwencje.
W koncu sie zdecydowalem na IIgen.
Zaklad bardzo polecany i chwalony, sam gazownik mi mowil, ze do tego silnika w zupelnosci wystarczy IIgen, nie ma sensu ladowac sie w sekwencje, jak sie spytalem dlaczego to powiedzial, ze sekwencja jest wrazliwa i czula na slabej jakosci gaz, a wiadomo jak jest z jakoscia paliw w naszym kraju, naprawde sam osobiscie mi odradzil sekwencje, poniewaz naprawde IIgen w zupelnosci wystarczy, a 1000zl (wtedy za moja instalke zaplacilem 1,5k, sekwencja 2,5k) to jednak robi roznice, chociaz bylem naprawde gotow na sekwencje, wolalem nie miec problemow i innych tego typu przygod, ale po tym jak mi to powiedzial, to jednak zdecydowalem sie na IIgen.
I co? I jest super.
Zalozyli, wyregulowali, chodzi elegancko, pali miedzy 9-11l, zrednio 10l-10,5l.
Jazda rozna, ale nie lubie wolno jezdzic.
Gaz mam od bodajze sierpnia 2007 i od tej pory strzelil mi raptem 2 czy 3 razy i to z mojej wlasnej winy bo po zalozeniu gazownik mi mowil, ze moze mi strzelic jak nagle wcisne gaz do podlogi, jak depne konkretnie momentalnie to moze strzelic, no i sprobowalem i strzelil, ale nigdy nic mi nie odpadlo, nie peklo itp, pozakladali oslony antywybuchowe itp.
Co do mocy to faktycznie mze ubylo pare konikow ale na nasze warunki jest to w sumie nieodczuwalne. Jade sobie we 3 na 5-tym biegu 100km/h, chce wyprzedzic to wyprzedzam, bez redukcji bez problemow...
Czego chciec wiecej?
Takze wybor zostawiam Tobie, ale tak jak mi mowili, sekwencja jest fajna, ale dobrze zalozona instalka IIgen. potrafi dorownac sekwencji.
Pozdrawiam