Jazda na LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Jazda na LPG

Postprzez Szantynka » 14 kwi 2013, o 13:26

Mam auto na LPG, kupilam je w pazdzierniku b.r. Jezdzilo na gazie normalnie, nastepnego dnia odpalalo, czasem mi sie auto wylaczalo na gazie ale bylo ok. Przyszla zima auto przestalo jezdzic. jak jezdzilam na samej benie bylo ok, zero polemow, ale jak wlaczylam na gaz to albo sie wylaczalo (gaslo) albo nastepnego dnia juz golf nie odpalal. Teraz zrobilo sie znow cieplo - czy jest szansa ze znowu bede jezdzila na gazie? Pisalam juz kiedys ten temat, wycena we wrocku za diagnoze plus robocizne to facet krzyknal 500 (chodz nawet nie wiedzial skad taka usterka, co to moze byc, a ze gosciu ponoc b.dobry w swoim fachu stad do niego pojechalam) - dodam, ze nie oplaca mi sie w tego golfa inwestowac bo i tak czeka mnie jego sprzedaz, stad moje pytanie. Natomiast jezdze sporo km i na benznie pali mi srednio 8-9 litrow, a nie depcze w pedal gazu i jezdze "ekonomicznie" wiec to jest i tak duzo.
Czy ktos juz tak mial, bo boje sie go odpalic teraz na gazie by nnastepnego dnia znowu sie meczyc z jego odplanenie, to dziwne:(
Szantynka
Czytacz

Jazda na LPG

Postprzez trollu » 14 kwi 2013, o 23:03

Szantynka napisał(a):czy jest szansa ze znowu bede jezdzila na gazie?

szkoda że nie piję sypanej kawy bo bym z fusów wywróżył

no sry, ale pozamiatałaś tym pytaniem
kto i z jakiego powodu ma wiedzieć czy gaz "się naprawi" czy nie? sprawa jest prosta, skoro nie potrafisz sama zlokalizować usterki to trzeba znaleźć mechanika który to zrobi i liczyć się z kosztami naprawy. albo zrobić tak jak to robisz do tej pory i olać temat czekając na cud.
może siadł parownik, trzeba liczyć na te parę stówek na jego ew wymianę dlatego te 500zł jest w jakiś sposób usprawiedliwione oczywiście jeżeli później auto będzie jeździć normalnie. skoro gościu się zna to trzeba się też liczyć z tym, że ceni swoją wiedzę
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 15 kwi 2013, o 00:08

To znaczy najpierw wstepna diagnoza potem wycena
Szantynka,ten super spec zaśpiewał ci z góry taką ceną bo uznał że się nie znasz i nie będziesz dyskutowac.
To już naprawdę nie ma tam miłych chłopaków, może kogoś na regionalnym forum znajdziesz kto ci pomoże.
Natomiast bez urazy ale na podstawie opisu jak podałaś nie możne ci czegokolwiek konkretnego poradzić. Jest usterka i trzeba usunąć. Skoro jeszcze niedawno jeździło na LPG to należy podejrzewać że to jakaś pierdółka typu regulacja. Może reduktor - ale to przy większym przebiegu jakieś 80 tysięcy.
pablomed
Members

Postprzez Szantynka » 15 kwi 2013, o 00:13

wiem, że moje pytanie jest banalne a wrecz infantylne ale moze ktos mial taki porblem. Instalacja jest stara ma juz 10 lat bo byla nowa hoomologacja na butle rok temu. Chodzi o to, ze to auto nie jest warte inwestowania takiej kwoty bo doloze drugie tyle i mam o wiele lepsze auto niz moj golf (chodz kocham golfy to moj nie jest zbyt idealny). Pojade w takim razie na diagnoze, ale u siebie w miescie bo tam wezma mi stowke a nie 200 za sama ocene auta i zobacze. Natomiast nie znam nikogo tu we wro, kto by mogl zajrzec i zrobic mi to za mniejsza kwote, stad szukalam na forach polecanych gaznikow.
Szantynka
Czytacz

Postprzez Opik » 15 kwi 2013, o 00:16

za tysiaka kupisz lepszy samochód niż obecny golf? To ja bym się bał nim jeździć jak tak...
Podjedź do jakiegoś mechanika, ew poszukaj na forum o lpg kogoś w swojej okolicy, może coś poradzą
Opik
Members

Silnik: 2.0
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Szantynka » 15 kwi 2013, o 00:23

nie za tysiaka, sprzedajac swojego dodajac tysiaka i odlozona kase. Przeciez nie bede wiecznie ladowala kasy w szrota majacego 16 lat, ludzie ogarnijcie sie, tylkow Polsce sie podniecaja starymi autami, w Niemczech takie golfy chodza po 200 euro i to przynajmniej garazowane. W Polsce za 6 tysiecy nie kupisz dobrego auta tak na prawde a ja nie zamierzam ladowac 500 zlotych w auto ktore i tak zamierzam sprzedac.
Szantynka
Czytacz

Postprzez trollu » 15 kwi 2013, o 02:13

Szantynka napisał(a):tylkow Polsce sie podniecaja starymi autami

true
Szantynka napisał(a):nie bede wiecznie ladowala kasy w szrota majacego 16 lat

true
Szantynka napisał(a):nie zamierzam ladowac 500 zlotych w auto ktore i tak zamierzam sprzedac.

true

a tak na serio typowe "polskie" podejście. kup "wychuchane" 3 letnie auto w które będziesz ładować kasę skoro nie chcesz ładować w 16 letnie, proste.
99% ludzi w Polsce myśli "opchne, niech ktoś inny sie martwi", wychodzą na cwaniaków po czym kupując "nowe" auto robią za jelenia u innego cwaniaka. nie rozumiem, skoro chcesz go sprzedać to go opchnij a nie pytaj czy w przyszłym tygodniu będzie świecić słońce. jezeli jest to twój środek lokomocji i chcesz żeby jeździł jak należy to znajdź jakiegoś mechanika, sięgnij głębiej do sakiewki i napraw auto. nie masz znajomych? oni nie jeżdżą autami? nie naprawiają ich? nikt nie zna dobrego mechanika w okolicy?

temat totalnie bez sensu
czekam na kolejne w stylu " mam wkręta w oponie, sam wypadnie a opona się zaklei czy muszę jechać do oponiarza"
trollu
VIP

Postprzez Paweu » 15 kwi 2013, o 02:47

Dobra pospinaliście się a teraz do rzeczy. Pisać z sensem albo zamykamy. ;-)
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez trollu » 15 kwi 2013, o 10:53

Paweu_mk3 napisał(a):Pisać z sensem albo zamykamy.

zauważ że już jest zamknięte

Paweu_mk3 napisał(a): do rzeczy

jak rzeczowo można pisać gdy ktoś pyta czy auto samo się naprawi? merytoryczne dno
trollu
VIP

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)