Kapie Olej .

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Kapie Olej .

Postprzez Okonik5 » 16 kwi 2013, o 21:23

Witam . Mam golfa 1.6 75km 1993 Benzyna + gaz . I było jak narazie wszystko wporządku , a dziś zobaczyłem 1 kropelka oleju na kostce brukowej . Zobaczylem pod auto i widzę mały wyciek z ( pompy? ) takie coś co jest na dole koło rozrządu , oraz widzę że gdzieś że skrzyni mam wyciek . Co to może być ? jak to zniwelować ? Oraz jak otworzę maskę , to z 1 rogu od strony głowicy mam wyciek , ale nie wiem czy nie będzie to z uszczelniacza wałka rozrządu ?
Okonik5
Badacz tematu

Kapie Olej .

Postprzez trollu » 17 kwi 2013, o 00:49

Okonik5 napisał(a):Co to może być ?

pewnie wyciek

a tak na serio coś tam opisałeś ale na tyle precyzyjnie że można powiedzieć że cieknie olej i musisz zmienić uszczelki. wrzuć jakieś fotki, opisz dokładnie skąd cieknie to coś się wymyśli ale do myślenia nie ma wiele, trzeba wymienić uszczelniacze i tyle
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez prezesik » 17 kwi 2013, o 02:18

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CD8QrQMwCg

Wymień uszczelniacz wałka rozrządu i uszczelkę pod pokrywą zaworów. Po zdjęciu pokrywy zaworów oczyść dokładnie i odtłuść boczne krawędzie, szczególnie narożniki przy czopach wałka rozrządu, następnie posmaruj czerwonym silikonem lub Reinzosilem. Potem załóż uszczelkę. Na jakiś czas powinno wytrzymać.

W tych silnikach to typowy objaw wycieku oleju w tym miejscu.
prezesik
Members

Postprzez mlodystm » 29 kwi 2013, o 21:36

Witam. Podłaczam się pod temat, mam do Was pytanie na szybko, muszę wymienić u siebie w golfinie olej, nie wiem jaki był wcześniej zalewany. Dziś byłem w sklepie i koleś podpowiedział mi zebym wlał 15w40 GAS coś takiego w czarnej butli , czy ktoś uzywał tego? i czy nie zaszkodzi mojemu golfikowi wlanie takiego oleju, jak nie wiem jaki był wcześniej lany ? Golf to 1.8 ben+lpg
mlodystm
Czytacz

Postprzez prezesik » 29 kwi 2013, o 22:06

Zakupuj i lej półsyntetyk 10W40 Mobil i będzie git-majonez :-D
prezesik
Members

Postprzez trollu » 29 kwi 2013, o 23:02

jak wyżej, 10W40 Mobila chyba że chcesz coś lepszego to valvo i obserwować silnik, jak nie będzie żarł dużo oleju to będzie ok
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)