klka pytań o pompkę paliwa

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez silspaw » 21 paź 2010, o 10:39

Witam. Dziś wymieniałem pompkę paliwa bo tamta odmówiła posłuszeństwa- przestała buczeć na zapłonie i auto gasło zaraz po odpaleniu. Do pompki dochodzą 4 przewody:brązowy i czarny na styki w pompce, niebieski (czy raczej zielony) do styku na plastiku wewnątrz, no i jeszcze jeden czarny który chyba jest niepodłączony(nie spojrzałem przed wyciągnięciem starej pompki). Czy on rzeczywiście jest lużny- nie podłączony do niczego ? :-/

Jak to jest,że pompka która nie buczy w pozycji zapłon-po wymontowaniu i podłączeniu pod zasilacz działa :-| :-| Pozdro
silspaw
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 21 paź 2010, o 12:23

gdzieś przetarty kabelek lub zaśniedziała końcówka
prezesik
Members

Postprzez silspaw » 21 paź 2010, o 12:58

Ale zmieniłem pomkę na nową i jak ręką odjął (jak na razie)

[ Dodano: 2010-10-21, 13:02 ]
Stara pomka działała 3 lata, z miesiąc temu zaczęła się chyba zawieszać -raz działała raz nie i dzisiaj ją wymieniłem, bo od 2 dni(dzisiaj trzeci dzien)nie dawała znaku życia :-D . Po przyniesieniu do domu i sprawdzeniu jak w moim opisie wyżej okazało się że działa. Już nie wiem o co w tym chodzi :-|

[ Dodano: 2010-10-21, 13:03 ]
Końcówka lub kabelek przy pompce??

[ Dodano: 2010-10-23, 13:13 ]
Dziś nowa pompka od mówiła posłuszeństwa :cry: :cry: , jak wspomniał kolega wyżej to sprawa jakiegoś kabelka z pewnością ale gdzie i czego szukać?? Gdzie przykręcana jest masa ?? Pomóżcie bo już :cenzura: :cenzura: :cenzura:
silspaw
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)