kolejny problem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

kolejny problem

Postprzez maximus_spi » 5 lis 2012, o 14:38

Witam i o ponowną rade pytam :-D biorę to już na wesoło bo szlak mnie trafia odnośnie mojego gofra :zly: wlasnie wracam z parkingu problem jest taki że auto zapala normalnie,wyjezdzalem na wstecznym i zaczely pojawiac sie dziwne stuki w okolicy lewego koła,chocby cos sie zaczeło sypac,po wrzuceniu pierwszego biegu auto odmowilo posluszenstwa tak chocby brak napedu na kola czy cos w tym rodzaju nie gasnie ale w momencie dodawania gazu na biegu slychac caly czas te stuki jakby cos sie rozwalalo,nie mam juz sił co do niego i chyba zakończy swoj żywot na tej usterce....wie ktos moze co to moze byc???? bo jestem ciekaw tego.
maximus_spi
Gaduła

Rocznik: 95
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

kolejny problem

Postprzez pietrasiak2 » 5 lis 2012, o 15:30

Stawiam na przegub zewnętrzny lub wewnętrzny sprawdź to :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez maximus_spi » 5 lis 2012, o 15:45

od paru dni zauwazylem tez jakies dziwne szarpanie kierownica,nie byly to drgania tylko tak szarpanie w lewo,w prawo oraz dzis jeszcze cos zaczelo pukac w okolicach kol przednich,czy ma to moze zwiazek z pozniejszymi dzisiejszymi wydarzeniami?? czyli calkowita utrata napedu
maximus_spi
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 5 lis 2012, o 15:50

Ma. Sprawdziłeś te przeguby?
pietrasiak2
Members

Postprzez maximus_spi » 5 lis 2012, o 15:56

Nie na razie nie,za chwile zejdę i obadam ale chyba i tak odpuszcze sobie ewentualną naprawę,do tego prawdopodobnie poszla uszczelka pod glowica bo ubylo plynu w zbiorniczku wyrownawczym,caly czas jest biala maż na korku od wlewu oleju a przeciez temperatury nie sa az tak niskie i jeszcze gdzies wyparowal mi plyn od wspomagania,czyli jednym slowem totalna katastrofa.
maximus_spi
Gaduła

Postprzez prezesik » 5 lis 2012, o 16:53

maximus_spi napisał(a):caly czas jest biala maż na korku od wlewu oleju a przeciez temperatury nie sa az tak niskie
niedogrzany silnik - krótkie km chyba nim robisz...
prezesik
Members

Postprzez maximus_spi » 5 lis 2012, o 17:16

prezesik25 napisał(a):
maximus_spi napisał(a):caly czas jest biala maż na korku od wlewu oleju a przeciez temperatury nie sa az tak niskie
niedogrzany silnik - krótkie km chyba nim robisz...

no otatnio nie mam powodow by daleko jezdzic,jedynie praca dom lacznie to jakies 20km ale tak tez wczesniej byly takie okresy i jakos ani razu nie zauwazylem bialego osadu,wiem ze dzieje sie tak w okresie niskich temperatur ale np dzisiaj bylo prawie 10stopni wiec chyba temperatura odpada,w dodatku tak jak juz pisalem ucieka mi gdzies plyn z zbiorniczka wyrownawczego
maximus_spi
Gaduła

Postprzez zacny11 » 5 lis 2012, o 19:15

Witaj kolego
Parę tygodni temu czułem się tak samo jak ty nie mogąc znaleźć usterki;D to gorzej od bolącego zęba;) u mnie były bardzo podobne objawy i okazało się że pompa wspomagania sie powoli rozsypywała...nie pytajcie ile części zostało wymienionych albo zregenerowanych...ale może i dobrze przynajmniej wiem na czym jade...pzdr 8-)
zacny11
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)