kompresja

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

kompresja

Postprzez grzesiek8107 » 19 gru 2008, o 20:21

jaka powinna byc kompresja silnika w golfie 1.8 CL 92r?
bo dzisiaj bylem u gazownika sprawdzac instalacje bo mi szarpalo i sprawdzil mi kompresje na cylindrach no i wykazalo mi ze 1 cylinder ma za slaba kompresje. za pierwszym razem wyszlo na skali 8 brow a za 2 razem 9 na reszte okolo 11barow. i gosc stwierdzil ze sa do wymiany jakies popychacze a w najgorszym przypadku pierscienie i ze lepiej mi sie oplaci kupis 2 silnik i wstawic bo mnie taniej wyniesie niz naprawa i ze naprawa wyniesie mnie okolo 1000zł. ci o tym sadzicie? nie wiem czy nie chce mnie gosc na kase naciagnac bo stwierdzil ze oni robia takie rzeczy.
No i tak sie zastanawiam czy z takimi wynikami moge jezdzic czy nie bedzie sie nic dzialo z autem i co bedzie sie dzialo jak ten 1 cylinder ma niska kompresje?
grzesiek8107
Czytacz

kompresja

Postprzez silspaw » 20 gru 2008, o 12:18

Witam. Kupisz nowy sinik i tez nie bedziesz wiedzial co za licho w nim siedzi :-P .Mysle ze ta naprawa nie jest az taka droga , ale moge sie mylic. Sprobuj popytac u innych mechaniorow ile biora za wymiane takich elementow, i bedziesz wiedzial co robic. Pozdro
silspaw
Badacz tematu

Postprzez grzesiek8107 » 20 gru 2008, o 15:46

ale dla mnie jest dziwne ze ten mechanik mi powiedziasl ze mi szarpie na gazie bo to wina zlej kompresji ale na benzynie chodzi dobrze to czyli wina lezy po stronie gazu.
grzesiek8107
Czytacz

Postprzez Bolek III » 20 gru 2008, o 16:40

Nie słuchaj tych gazowników. Jedź do innego może bedzie lepszy. A co do remontu to tez miałem małą kompresje i za cały remont , pierścienie i chyba dwa tłoki i popychacze,,planowanie głowicy , wsyztskie uszczelke , łożyska rozrządu , paski itp itd zapłaciłem 1400zł wraz z olejem i filtami.
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Postprzez grzesiek8107 » 24 gru 2008, o 15:31

kilka dni temu wymienilem na nowe:
kopulke
palec
przewody
swiece
i wyczyscilem przepustnice. samochod chodzi lepiej lecz tylko na benzynie bo na LPG nawet nie chce drgnac nie wiem co jest nie tak chyba ze cos nie tak podlaczylem ale na 90% jestem pewien ze wszystko jest na miejscu tak jak bylo.
nawet jak powymienialem wszystko i nie chcial odpalic na gazie to pojechalem zatankowac na SHELu do pelna i nic nadal tylko na benzynie pali.

[ Dodano: 2008-12-30, 00:02 ]
zamykam temat. problem rozwiazalem.
jak czyscilem filter i sciagajac rure idacy do filtra powietrza odczepily mi sie kable od tego niebieskiego urzadzenia przy ktorym jest filterek gazu i nie odpalal na gazie. usterke znalazlem naprawilem.
grzesiek8107
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)