ledwo chodzi na bezynie POMOCY

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez opal669880 » 23 lut 2011, o 20:56

witam mam taki problem ze golf chodził bardzo długo na benzynie i zawsze trochę szarpało silnikiem na mały obrotach ale nie sprawiało to żadnego problemu. ale nie dawno założyłem sobie gaz no i na gazie jest lux a na benzynie gaśnie ciężko wkręca się na obroty i falują obroty. i mam parę pytań do was gdy odłączę ten czujnik od temperatury trochę się na chwile poprawia ale po chwili jest to samo czy to zależy od tego czujnika?? ciśnienie na zasileniu jest chyba dobre(nie mierzone) a np gdy się odłączy sondę jest jakaś reakcja?? dodam jeszcze ze chyba pierwszy raz w tym samochodzie wymieniłem filtr paliwa i był bardzooo brudny wręcz z niego smoła leciała. i wtrysk na małych obrotach tez powinien dawać idealna mgiełkę czy nie??no i jeszcze słabo reaguje na środkowe cylindry jak odłączę kabel WN??
Opal
opal669880
Czytacz

Re: ledwo chodzi na bezynie POMOCY

Postprzez PabloSBT » 23 lut 2011, o 21:33

opal669880 napisał(a):witam mam taki problem ze golf chodził bardzo długo na benzynie i zawsze trochę szarpało silnikiem na mały obrotach ale nie sprawiało to żadnego problemu. ale nie dawno założyłem sobie gaz no i na gazie jest lux a na benzynie gaśnie ciężko wkręca się na obroty i falują obroty. i mam parę pytań do was gdy odłączę ten czujnik od temperatury trochę się na chwile poprawia ale po chwili jest to samo czy to zależy od tego czujnika?? ciśnienie na zasileniu jest chyba dobre(nie mierzone) a np gdy się odłączy sondę jest jakaś reakcja?? dodam jeszcze ze chyba pierwszy raz w tym samochodzie wymieniłem filtr paliwa i był bardzooo brudny wręcz z niego smoła leciała. i wtrysk na małych obrotach tez powinien dawać idealna mgiełkę czy nie??no i jeszcze słabo reaguje na środkowe cylindry jak odłączę kabel WN??

odłącz kleme od akumulatora na chwile i zobacz czy dalej będzie gasł, jeśli będzie dobrze chodził to masz źle ustawioną emulacje
PabloSBT
Members

Postprzez opal669880 » 23 lut 2011, o 21:51

PabloSBT, Jóź próbowałem tej opcji nic nie daje. dodam jeszcze ze czasami jak by lepiej trochę chodził na benzynie a czasami np teraz tak mam nie da się jechać wogule...a ze dwa tygodnie było dobrze
Opal
opal669880
Czytacz

Re: ledwo chodzi na bezynie POMOCY

Postprzez Colleague » 6 mar 2011, o 22:35

opal669880 napisał(a):witam mam taki problem ze golf chodził bardzo długo na benzynie i zawsze trochę szarpało silnikiem na mały obrotach ale nie sprawiało to żadnego problemu. ale nie dawno założyłem sobie gaz no i na gazie jest lux a na benzynie gaśnie ciężko wkręca się na obroty i falują obroty. i mam parę pytań do was gdy odłączę ten czujnik od temperatury trochę się na chwile poprawia ale po chwili jest to samo czy to zależy od tego czujnika?? ciśnienie na zasileniu jest chyba dobre(nie mierzone) a np gdy się odłączy sondę jest jakaś reakcja?? dodam jeszcze ze chyba pierwszy raz w tym samochodzie wymieniłem filtr paliwa i był bardzooo brudny wręcz z niego smoła leciała. i wtrysk na małych obrotach tez powinien dawać idealna mgiełkę czy nie??no i jeszcze słabo reaguje na środkowe cylindry jak odłączę kabel WN??

Zmieniło ci się spalanie na benzynie ? Bardziej kopci ?
Colleague
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)