LPG do 1.4 96 rok

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

LPG do 1.4 96 rok

Postprzez gexito » 22 wrz 2012, o 15:33

Witam
Byłem z samochodem u dwóch mechaników obaj powiedzieli mi iż do mojego samochodu nie zakłada sie jednopunktu gdyz mam 4 wtryski paliwa i trzeba zalozyc wielopunkt. Czy to możliwe ?? twierdza iz po zalozeniu jednopunktu pojezdze dwa trzy miesiace i sie rozwali wszystko a gwarancje to moga mi dac ale do bramy . silnik jest 1.4 na 4 wtryskach paliwa z 96 roku czy istnieje mozliwosc zalozenia jednopunktu ktory wytrzyma nie rozleci sie tak jak mowi ci dwaj mechanicy??
gexito
Berbeć

LPG do 1.4 96 rok

Postprzez prezesik » 22 wrz 2012, o 18:48

gexito napisał(a):czy istnieje mozliwosc zalozenia jednopunktu
jednopunktu??? Czy instalacji LPG II-generacji?
W Twoim silniku tylko instalacja LPG sekwencyjna. do silnika z jednopunktowym wtryskiem paliwa zakłada się I i II generację LPG.
prezesik
Members

Postprzez mariusz325 » 22 wrz 2012, o 18:58

i wspomnijmy że masz plastikowy kolektor a musisz mieć metalowy ;-)
mariusz325
Gaduła

Rocznik: 1996
Silnik: 1900
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gexito » 22 wrz 2012, o 19:03

ale u kumpla w samochodzie zalozyli mu LPG bez sekwencji a tez ma 4 wtryski paliwa. jakos podobno pod filtrem powietrza jakos sie zaklada ale nie wiem dokladnie . wiec nie ma mozliwosci zalozenia zwyklego gazy do mojega samochodu??? tylko sekwencja???
gexito
Berbeć

Postprzez DziadzioMiecio » 22 wrz 2012, o 23:12

Spokojnie możesz założyć II generacji (mieszalnik-owy) montuje się w okolicach przepustnicy . Jednak jest tego rozwiązania pewna wada w celu poprawy spalania stosuje się mniejszy przekrój przewodu zasysającego powietrze do silnika co za tym idzie mniejsza moc i większe spalanie gazu. W twoim silniku masz możliwość sekwencji da to ci kilka zalet po pierwsze moc silnika i osiągi nie zmienia się, po drugie łatwiej utrzymać spalanie gazu na małym poziomie .Następna sprawa nie będzie efektu strzelania silnika w kolektor sacy co czasem zdarza się na na drugiej generacji. Rozumiem cena ale możesz spokojnie zamontować mniej znana markę i podczas eksploatacji różnica w cenie się zwróci.Ja posiadam golfa z silnikiem abd 1,4 mono wtrysk zamontowałem sekwencje gaztecha i na razie jestem zadowolony wprawdzie w firmie to ja montuje gaz i kiedyś pewnie zrobię swap silnika to jednak teraz mam spalanie na poziomie 8 litrów gazu przy nieco sztywnym bucie ze starości :lol:
DziadzioMiecio
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)