LPG do golfa 1.6 AEA

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 27 lut 2013, o 13:12

ale tu chodzi o mandat czy zabranie dowodu tylko o rzecz konkretną, mianowicie o to że jeśli nie daj Boże jesteś sprawcą wypadku a masz coś nie tak z instalacją czyli niezgodnie z przepisami albo niezgodnie z tym co jest wbite w dowód, to pojawić się może problem z wypłatą ubezpieczenia dla poszkodowanego. To może oznaczać koniec spokojnego żywota.
pablomed
Members

Postprzez Opik » 27 lut 2013, o 16:29

w dowod masz wbite tylko i wylacznie LPG, nie ma jaka instalacja i jezeli zalozyles najprostsza to mozesz sobie sam we wlasnym zakresie zmienic na sekwencje np i nikt sie nie przyczepi

ja juz mowilem, znam wiele przypadkow gdzie nikt sie do Blosa nie przyczepial w naprawde roznych sytuacjach, w przeciwienstwie np do zmienionego silnika nie wbitego w dowod
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 28 lut 2013, o 00:15

Opik, mało wiesz bo przy zakładaniu instalacji dostajesz fakturę i na jej podstawie masz wbite w dowód dlatego że to jest potwierdzeniem wykonania instalacji z sztuką i przez wyskolony personel

sory ale jak będziesz miał wypadek odpukać jeszcze śmiertelny to sprawdzą wszystko od ciśnienia w oponach po żarówki w lampach czy wyieraczki czy dobrze zbiera

chcesz to zakładaj i smigaj powodzenia jak taki pewny jestes... :cwaniak: aż tradisz na nadgorliwego policjanta który musi sie wykazac w pierwszych latach pracy lub do wypadku
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Opik » 28 lut 2013, o 00:22

Trafiłem właśnie na nadgorliwego, co zresztą wyżej wspomniałem ;) na wypadek odpukać nie i mam nadzieję że tak zostanie ;)

Widzę że nie rozumiesz nadal, napisałem wyraźnie - zakładasz instalację, wszystkie fakturki, pięknie, cacy. Wbijasz to w dowód i już nikogo nie obchodzi co jest pod maską, czy to jest ta instalacja której dokumenty składałeś żeby wbić LPG w dowód czy coś innego. Jest LPG w samochodzie? Jest. Jest w dowodzie? Jest. I nikt tego nie sprawdza.

I nie mówię tego, bo tak sobie wymyśliłem, tylko znam parę osób które w ten sposób przerabiały instalację we własnym zakresie i nikt nigdy nic nie powiedział na ten temat
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Dargas » 28 lut 2013, o 14:51

Co za tłumok powiedział że nie wbijam w dowód? Pytam kto? Kto mnie zna? Kto wie co ja robię w garażu? Nikogo to nie powinno interesować. Zapytałem tylko czy jest sens montować Blosa do jednopuknta. Oczywiście instalacja będzie wbita w dowód. I przestańcie pieprzyć takie głupoty w moim temacie i się ośmieszać. Znam się na lpg tylko że 1 gen. Po prostu chce jak najwięcej wycisnąć z tego typu instalacji. Robie sobie w domu i wiem że sobie zrobię to z głowa. a nie jak wam pozakładają byle byle gdzie, byle jaka instalacje i sie tym szczycicie? hahaha TO wszystko napisałem do tych co mnie tutaj wyśmiewają! A zero pojęcia mają. Że by wyregulować sobie gaz 1gen to jedziecie do gazownika że by wam śruba pokręcił hahaha pękam dosłownie pękam. Pracuje u majstra po praktykach i już jednego widziałem golfa z naklejka clubu golfa i totalnie brak pojęcia a później się wypowiadają na forum.
Dargas
Czytacz

Postprzez k-m-r1 » 28 lut 2013, o 23:41

hoho znalazł sie znawca od śrubek 1 generacji :-o szok :padam:

zacytuje ciebie jako podsumowanie
Dargas napisał(a):Co za tłumok

Dargas napisał(a):Zapytałem tylko czy jest sens montować Blosa do jednopuknta

odpowiedz brzmi jednym sie opłąci innym nie
ile silników i kierowców tyle opini
zamontuj a przekonasz sie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez mateusz_918 » 1 mar 2013, o 17:34

taki znawca a ma pytania łapy letom :-/
mateusz_918
Gaduła

Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dargas » 1 mar 2013, o 18:21

My nie montujemy blosa. Wiedz pytam, nie pisze tutaj do wszystkich forumowiczów, tylko do tych co od razu wnioskują ze nie wbijam w dowód instalki.
Dargas
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)