LPG do golfa 1.6 AEA

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

LPG do golfa 1.6 AEA

Postprzez Dargas » 24 lut 2013, o 09:18

Zakładam sobie sam w domu gaz, mam o tym pojęcie ale tylko tam gdzie ja pracuje to montuje na mixerach do jednopunkta. Chciałem się dowiedzieć czy można założyć blosa do jednopunkta? Jak się zapytałem mojego znajomego to mnie wyśmiał, bo mówi że i tak dolot będzie ograniczał gas. Co o tym sądzicie?
Dargas
Czytacz

LPG do golfa 1.6 AEA

Postprzez Grzesiek2507 » 24 lut 2013, o 11:27

tez o tym myslalem przez chwile, ale do takich pojemnosci to sie raczej mija z celem...do 2.0 mozna pakowac takie cos
Grzesiek2507
Members

Postprzez Opik » 24 lut 2013, o 13:00

Wiesz, nawet jeśli dolot będzie ograniczał możliwości Blosa, to lepiej niż mikserek ma ograniczać i tak kiepski dolot. Bo wtedy nawet nie wykorzystując do końca możliwości Blosa, wykorzystasz maksymalnie możliwości dolotu. A skoro montują go do ponad 4 litrowych V8, to raczej wiele dolotów go ogranicza, więc na to nie masz co patrzeć :hyhy:
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Dargas » 25 lut 2013, o 23:04

Czyli mogę sobie odpuścić?
Dargas
Czytacz

Postprzez Opik » 25 lut 2013, o 23:26

możesz odpuścić, możesz założyć... na pewno będzie lepiej niż na mikserku np, ale znowu z 1.6 jakiegoś szału i tak nie wyciągnie, więc...
Opik
Members

Postprzez k-m-r1 » 25 lut 2013, o 23:43

ale nikt nie doda że przeglądu nie przejscie

w razie wypadku dociekliwy biegły stwierdzi hola hola tego tu nie powinno byc i nieuznają bo fikowałes pojazd ...ble ble

skąd wiem? czytałem na forum a 4 ktos nie wbił w dowód instalacji i przy stłuczce policjant robił ogledziny i dopatrzył sie instalacji .... a ubezpieczyciel nie uznał i nie wypłącił ...
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez pablomed » 25 lut 2013, o 23:57

k-m-r1 napisał(a):przy stłuczce policjant robił oględziny i dopatrzył sie instalacji
to jest konkretny argument, bo jeśli chodzi o przegląd to sprawe załatwia atrapa silniczka krokowego czyli stary pusty bez tłoczka i atrapa komputerka.
pablomed
Members

Postprzez Opik » 26 lut 2013, o 00:03

Dargas, to Ty chciałeś tego w dowód nie wbijać? gratuluje :ok:
Opik
Members

Postprzez k-m-r1 » 26 lut 2013, o 11:49

legalny blos?? ciakwe jak

[ Dodano: 2013-02-26, 10:51 ]
W silnikach z katalizatorem/sondą lambda jest nielegalny, nie ma elektronicznej regulacji składu mieszanki
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Opik » 26 lut 2013, o 16:49

k-m-r1

"Producent i właściciel patentu, firma BRC zakończyła produkcję któregoś tam roku względu na brak możliwości stosowania tego rozwiązania, ponieważ ustawy krajów - odbiorców (głównie UE) zaczęły w pojazdach z katalizatorem wymagać elektronicznej regulacji dawki"

Co nie zmienia faktu że wiele samochód mających w teorii katalizator lata z Blosem i nikt się do tego nie przyczepia, ani podczas przeglądu, ani kontroli. Słowem nawet. Więc po prostu albo ludzie o tym nie wiedzą, albo logika i zdrowy rozsądek bierze górę nad debilnymi przepisami
Opik
Members

Postprzez k-m-r1 » 27 lut 2013, o 00:16

ileosób rozmawia podczas prowadzenia auta?
ile nie zapina pasów czy zapala swiatła?
ile osó tankuje olejopałowy do dizla czy onBiedronka?
jak widzisz da sie ale w razie w lub wiekszego W nie bedzie tak lekko
a tłumaczenia nanic sie zdają
jest to nielegalne i tyle a co kto tobi to nie moja sprawa tylko przzypominam by potem nie było ała
k-m-r1
Weteran

Postprzez Opik » 27 lut 2013, o 00:21

nie słyszałem o przypadku żeby komukolwiek ktoś (policjant, diagnosta) mówił że ma Blosa, a parę osób które na tym latają/latały znam.

Ja trafiłem kiedyś na upierdliwego niebieskiego, który z różnych powodów sprawdzał mi wszystko co się da, wydech, światła, bieżnik na oponach, wyposażenie itd. I mimo że pod maskę zaglądał to słowem nic nie powiedział
Opik
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)