lpg-rezerwa

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

lpg-rezerwa

Postprzez silspaw » 9 lis 2010, o 16:50

Witam . Nawet na zatankowanej butli do pełna pali się dioda rezerwy- czerwona zamiast zielonej. Jakieś sygestie ??
silspaw
Badacz tematu

lpg-rezerwa

Postprzez Pan Kleks » 9 lis 2010, o 17:16

Napisz coś więcej ...
Od kiedy tak jest?
Od początku (instalacja świeżo założona)? czy teraz się zrypało a wcześniej było OK?
Możne ci się pływak w butli "zawiesił" - jak pojeździsz trochę - może od wstrząsów "odpuści" ?

pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
Pan Kleks
Czytacz

Postprzez silspaw » 9 lis 2010, o 18:08

Jest tak odkąd upalił się jeden kabelek w wiązce centralki i we wtyczce centralki. Wtyczkę zaprawiłem od nowa i pojawił się problem koloru diody. Kabelków raczej nie pomyliłem. zmieniłem nawet centralkę(od baźnika ale zawsze...) i też nie pomogło.Wątpię żeby się pływak zawiesił bo jeżdzę tak z 1,5 tygodnia i tankowałem nawet do pełna. Instalacja BRC Blitz z centralką KME 628 5-letnia.Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-11-09, 17:23 ]
zmiana centralki na starą tą kme 628 tez nic nie pomogła
silspaw
Badacz tematu

Postprzez sweetboy90 » 9 lis 2010, o 19:39

jedz do gazownikow oni ci powiedza co z tym jest, nie wiem jaka jest ta twoja instalacja ale w mojej takie cos to normalka... poprostu zle pokazuje ile masz gazu
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 9 lis 2010, o 20:12

butla jest w bagażniku odkrec dekielek zobaczysz zawór i taki smieszny czujnik u mnie jest pomaranczowy z 2 przewodami jeden do masy drugi do instalacji lpg

trzeba nim pokrecic w lewo prawo i patrzec czy swieci sie diada

ja miałem tak zę rezerwa swieciła po przejechaniu 70 km a alp spaliło jakies 4-5 litrów
gazownik powiedziałżę nie da sie tego zmienic
a kiedyś przypadkiem ruszyłem czujnik
od tamtej pory miałęm ustawione że jak przejade 170 km to zaczyna mrugac
ale i tak npatrze na przejechane km a nie na czujnik bo jak siadają 4 osoby to świeciłmi przy prawie pustym baku
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez sweetboy90 » 9 lis 2010, o 21:38

k-m-r1 napisał(a):patrze na przejechane km a nie na czujnik

popieram :ok:
sweetboy90
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)