Mały problem golf 3 1.4

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Mały problem golf 3 1.4

Postprzez tommen4 » 13 maja 2012, o 22:21

Witam mam taki problem np. odpale samochód (moge odpalic tylko na bezynie)poczekam az mi sie przelączy na gaz i zgasze na gazie i znowu go odpalam to prze 3-4 sekundy nie chce wejsc na obroty A ak raz juz wejdzie to pużnie est ok...Lecz jak gasze go na bezynie to wszystko jest ok
wymienilem swiece ,przewodyWN,kopulke ,palec
co to moze byc
tommen4
Berbeć

Mały problem golf 3 1.4

Postprzez greg_117 » 13 maja 2012, o 23:08

A filterek od gazu wymieniałeś może ??
greg_117
Gaduła

Re: Mały problem golf 3 1.4

Postprzez prezesik » 13 maja 2012, o 23:50

tommen4 napisał(a):Witam mam taki problem np. odpale samochód (moge odpalic tylko na bezynie)poczekam az mi sie przelączy na gaz i zgasze na gazie i znowu go odpalam to prze 3-4 sekundy nie chce wejsc na obroty A ak raz juz wejdzie to pużnie est ok...Lecz jak gasze go na bezynie to wszystko jest ok
wymienilem swiece ,przewodyWN,kopulke ,palec
co to moze byc

Mam to samo - prawdopodobnie musisz założyć emulator sondy lambda. Po zgaszeniu na LPG sonda dostaje zły odczyt. Po zgaszeniu silnika i ponownemu uruchomieniu komputer zapamiętuje ten odczyt i podaje złą dawkę paliwa, stąd trudności z wejściem na obroty.
Ja problem rozwiązałem uruchamiając silnik na samym LPG ( od +5 stopni na zewnątrz - I-gen LPG ), PB mam tylko w razie skończenia się LPG.
Podobno pomaga założenie dodatkowego przekaźnika na czerwony kabel zasilający komputer, wtedy przy każdym zgaszeniu silnika następuje reset ECU i takie objawy ustępują - nie próbowałem, tylko o tym czytałem.
prezesik
Members

Postprzez k-m-r1 » 16 maja 2012, o 15:57

awsszystko dobrze podpiete?
jaka instalacja
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Re: Mały problem golf 3 1.4

Postprzez franek1969 » 17 maja 2012, o 07:58

tommen4 napisał(a): A ak raz juz wejdzie to pużnie est ok...Lecz jak gasze go na bezynie to wszystko jest ok

póżniej jets ok tzn jak juz wejdzie na obroty to a kazdym razem odpala dobrze ? czy po nownym zgaszeniu i odpaleniu znowu to sie dzieje ?
GOLF III 1400 1997 AEX BENZYNA+LPG
franek1969
Berbeć

Postprzez tommen4 » 27 maja 2012, o 22:03

no dokładnie (nie za każdym razem) ale często jak zgasze i go znowu zapale
tommen4
Berbeć

Postprzez krzysiek1992 » 3 cze 2012, o 20:44

za bogata miszanka i jak zgasisz do cewka sie nie zamyka i puszcza jeszcze gaz do czyszczenia masz szpionek przy parowniku i filterek tez do wymiany a jak to nie pomoze to parownik do wymiany
krzysiek1992
Badacz tematu

Postprzez PabloSBT » 3 cze 2012, o 21:32

a filtr masz zintegrowany z reduktorem?? kiedyś gadałem z gazownikiem o reduktorach i mi powiedział o reduktorach zintegrowanych typu tomasetto 100hp że takie reduktory się nadają tylko na złom bo zalewają silnik na zimnym . Później mi pokazał ile mają takich reduktorów do wyrzucenia to mi oczy chciały wyjść :D ze 300 sztuk albo lepiej tam było :P szwagier ma w golfie 2 też zintegrowany i mu to samo się dzieje więc uwierzyłem gazownikowi :P u mnie jest mieszanka dobrze ustawiona a mam to samo co ty :) więc raczej już z tym nic nie zrobisz ewentualnie możesz przerzucić na benzynę przed zgaszeniem i przegazować to odpali normalnie :)
PabloSBT
Members

Postprzez k-m-r1 » 4 cze 2012, o 00:26

PabloSBT, ja mam taki parownik i chwale sobie go prosti łatwy jak i tani w eksploatacji

krzysiek1992, jak cewka możenie zamknąc sie? brak naiecia to zamyka sie chyba że zrabana jest

jak u mnie był problem z odpaleniem to zamiast przekrecic kluczyk i odpalac czekałem aż pompka nabije bezyny w układ
problemem może byc nieszczelny układ a nie zbyt bogata mieszanka
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez krzysiek1992 » 4 cze 2012, o 22:45

kolego zle sie wyrazilemm

sciagni sobie waz od gazu co idzie do miksera i podaj cewce (+)

i jak poleci gaz odlacz plus i zobaczysz jezeli poleci nadal gaz to masz do czysczenia szpionek lub reduktr do wymiany

jezeli masz szpionek czysty d reguktor nowy musi bys
krzysiek1992
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)